istraživanje

Insight

Kancelarijski prostor Beograda Q4 2018

Tokom 2018. godine, samo dve manje poslovne zgrade su isporučene na kancelarijsko tržište Beograda, što je dovelo do uvećanja ukupne ponude kancelarijskog prostora za 10.000 m2. Na kraju Q4 2018 ukupna ponuda kancelarijskog prostora klase A i klase B iznosi 861.000 m2.

Za više informacija o tržištu Kancelarijskog prostora Beograda i dostupnim izveštajima, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate na market.research@cw-cbs.rs i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Maloprodajni prostor Beograda Q4 2018

Nakon uvećanja ukupne ponude maloprodajnog prostora u 2017. godini, u 2018. godini tržište Beograda nije svedočilo novim maloprodajnim formatima. Beograd sa ukupnom ponudom maloprodajnog prostora od 348.000 m2 i 210 m2 maloprodajnog prostora na 1.000 stanovnika, još uvek zaostaje za glavnim gradovima razvijenijih zemalja centralne i istočne Evrope.

Za više informacija o tržištu Maloprodajnog prostora Beograda i dostupnim izveštajima, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate na market.research@cw-cbs.rs i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Stambeni prostor Beograda Q4 2018

Trend jake tražnje zabeležen u 2017. godini, kada je prodato više od 15.000 stanova, nastavio se i u prvoj polovini 2018. godini kada je zabeleženo 8.500 prodatih stanova. Najveći broj stanova prodat je na opštini Zvezdara, slede opštine Novi Beograd, Palilula, Voždovac i Zemun.

Za više informacija o tržištu Stambenog prostora Beograda i dostupnim izveštajima, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate na market.research@cw-cbs.rs i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Industrijsko tržište Beograda H2 2018

Logističko tržište u Srbiji nastavlja da se razvija, posebno koristeći unapređenje putne infrastrukture, koja povezuje zemlju sa glavnim evropskim tržištima.

Za više informacija o Industrijskom tržištu Beograda i dostupnim izveštajima, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate na market.research@cw-cbs.rs i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Hotelsko tržište Beograda H2 2018

Iako hotelsko tržište Beogarda dobija na atraktivnosti, glavnom gradu Srbije nedostaje hotela u luksuznom segmentu, odnosno ukupna ponuda hotela sa 5 zvezdica u Beogradu trenutno iznosi samo 5 hotela. Rast tražnje i ograničena ponuda brendiranih hotela na tržištu predstavljaju priliku za investitore.

Za više informacija o Hotelskom tržištu Beograda i dostupnim izveštajima, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate na market.research@cw-cbs.rs i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Tržište Novog Sada

Novi Sad svedoči snažnom razvoju tržišta nekretina, u svim segmentima tržišta. Ukupna ponuda kancelarijskog prostora, koja trenutno iznosi 85.000 m2, uskoro će biti uvećana izgradnjom prve moderne poslovne zgrade A klase u centru Novog Sada, dok će u novembru 2018. godine, maloprodajno tržište svedočiti otvaranju prvog modernog tržnog centra u Novom Sadu.

Za više informacija o tržištu nekretnina Novog Sada i dostupnim izveštajima, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate na market.research@cw-cbs.rs i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.