istraživanje

Insight

Kancelarijski prostor Beograda Q3 2018

U Q3 2018, centar Beograda ostao je u fokusu investitora. Lokalni investitor Trgomen nekretnine završio je izgradnju manje poslovne zgrade A klase na opštini Vračar, Ziegel House, što je dodatno uvećalo ponudu modernog poslovnog prostora na nivo od 854.000 m2 GLA.

Za više informacija o tržištu Kancelarijskog prostora Beograda i dostupnim izveštajima, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate na market.research@cw-cbs.rs i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Maloprodajni prostor Beograda Q3 2018

S obzirom na ograničenu ponudu tržnih centara u Beogradu, pešačka zona, odnosno ’high street’ i dalje predstavlja veoma važno maloprodajno okruženje za zakupce. U Q3 2018, američki brend obuće Steve Madden otvorio je prvu radnju u Knez Mihailovoj ulici, dok je italijanski modni brend Liu Jo otvorio svoju prvu mono-brend radnju u Srbiji, na istoj lokaciji.

Za više informacija o tržištu Maloprodajnog prostora Beograda i dostupnim izveštajima, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate na market.research@cw-cbs.rs i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Stambeni prostor Beograda Q3 2018

Ekspanzija stambenih kredita i jača investiciona potražnja uzrokovale su povećanje tražnje među kupcima, na stambenom tržištu Beograda. S obzirom da broj prodatih stanova značajno premašuje broj izgrađenih stanova nekoliko godina u nizu, rast prodajnih cena je takođe primetan.

Za više informacija o tržištu Stambenog prostora Beograda i dostupnim izveštajima, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate na market.research@cw-cbs.rs i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Industrijsko tržište H1 2018

Ukupna ponuda modernog industrijskog prostora u Beogradu i njegovom okruženju trenutno premašuje 910.000 m2, dok ukupna ponuda industrijsog prostora Sribije iznosi 1.700.000 m2. U Q2 2018, građevinska aktivnost zadržala se na visokom nivou. Pored izgradnje novih distributivnih i logističkih objekata, pojedini postojeći proizvodni objekti su prošireni.

Za više informacija o tržištu Industrijskog prostora Beograda i dostupnim izveštajima, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate na market.research@cw-cbs.rs i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Hotelsko tržište Beograda H1 2018

Tržište hotelskog smeštaja u Beogradu doživelo je velike promene u poslednjoj deceniji, vođeno uglavnom potrebama turista i svetskim trendovima prisutnim u hotelskom sektoru. Kada poredimo sa 2016. godinom, broj noćenja gostiju porastao je za 17% u 2017. godini i iznosi 2.1 milion noćenja.

Za više informacija o tržištu Hotelskog prostora Beograda i dostupnim izveštajima, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate na market.research@cw-cbs.rs i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Tržište Novog Sada

Novi Sad svedoči snažnom razvoju tržišta nekretina, u svim segmentima tržišta. Ukupna ponuda kancelarijskog prostora, koja trenutno iznosi 85.000 m2, uskoro će biti uvećana izgradnjom prve moderne poslovne zgrade A klase u centru Novog Sada, dok će u novembru 2018. godine, maloprodajno tržište svedočiti otvaranju prvog modernog tržnog centra u Novom Sadu.

Za više informacija o tržištu nekretnina Novog Sada i dostupnim izveštajima, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate na market.research@cw-cbs.rs i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.