EUROMONEY 2020 NAGRADE

Q3 2020

Kompanija CBS International proglašena je za najbolju konsultantsku kuću za nekretnine u Srbiji, osvojivši prvo mesto u svih pet kategorija, prema izboru uglednog časopisa Euromoney. Na globalnom nivou, isto laskavo priznanje, za sve segmente tržišta nekretnina dobila je kompanija Cushman&Wakefield čiji je CBS International partner za naš region.

Terranova

Q3 2020

Terranova, italijanski modni brend, otvorio je novu radnju u Tržnom Centru Stadion, uz pomoć našeg CBS International tima za maloprodajne prostore. Nova radnja se nalazi na prvom spratu centra i ukupne je površine 775m2.

OTVOREN BEO ŠOPING CENTAR

Q2 2020

Beograd je dobio novu šoping destinaciju, na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve u Beogradu, otovoren je „Beo šoping centar“ investitora MPC Properties, koji se prostire na ukupno 130.000 kvadrata, raspoređenih na tri nivoa, sa garažnom sa preko 1.200 parking mesta i 13 restorana.

Manifold

Q3 2020

Manifold, kompanija koja se bavi veleprodajom kancelarijskog nameštaja, uspešno je pronašla novu lokaciju u ulici Partizanske avijacije, površine 170m2, uz pomoć našeg CBS International Sektora za maloprodajne prostore.

Vitorog

Q2 2020

CBS International Sektor za maloprodajne prostore uspešno je asistirao u pronalasku nove lokacije za kompaniju Vitorog. Novi salon nameštaja nalaziće se u neposrednoj blizini Retail Parka Rakovica u ulici Patrijarha Dimitrija, ukupne površine 3.400m2.

HOF AWARDS 2020

Q2 2020

CBS International dobitnik je priznanja Hall of Fame za najbolju konsultantsku kuću za nekretnine na nivou Centralne i Jugoistočne Evrope za 2020 godinu.

Jacadi

Q2 2020

Jacadi, ekskluzivni francuski brend dečije mode, konačno je dostupan i u Beogradu. Prva lokacija u ulici Kralja Petra, otvorena je uz podršku našeg CBS International Sektora za maloprodajne prostore na ukupnoj površini od 90m2.

COVID-19 NAJNOVIJI IZVEŠTAJ

Q2 2020

Pročitajte naš najnoviji izveštaj o uticaju Koronavirusa na tržište nekretnina u Srbiji.

SIX FEET OFFICE

Q2 2020

Spremni za povratak u normalu? CBS International tim osmišljava i implementira najbolja rešenja prilagođena vašem poslovanju. Saznajte više

Tradicionalna kancelarija vs. Rad od kuće u izmenjenim poslovnim okolnostima

Q2 2020

Tokom aprila 2020, CBS International sproveo je istraživanje na temu „Tradicionalna kancelarija vs. Rad od kuće u izmenjenim poslovnim okolnostima”. Istraživanje je pružilo mogućnost našim klijentima da iznesu svoje iskrene stavove i mišljenje o ovom važnom pitanju tokom Covid – 19 situacije. Rezultate istraživanja možete pročitati na linku

Covid – 19

Q1 2020

Korona virus – Uticaj na tržište nekretnina u Srbiji. Saznajte više

Blue Center

Q1 2020

CBS International tim za Upravljanje i održavanje nepokretnosti, preuzeo je upravljanje poslovnom zgradom A + klase, Blue Center na Novom Beogradu.

Incanto Italy

Q1 2020

„Incanto Italy“, italijanski maloprodajni lanac, specijalizovan za donji veš, kupaće kostime i čarape, otvorio je svoju prvu prodavnicu u Beogradu, u Knez Mihailovoj 18, gde se mogu naći svi najnoviji atraktivni modeli vrhunskog kvaliteta, uz stručnu podršku CBS International tima za izdavanje i prodaju maloprodajnog prostora.

Skyline Belgrade

Q1 2020

Skyline Belgrade kula A, dočekala je svoje prve stanare. Skyline Belgrade, jedinstveni stambeno-poslovni kompleks koji kreira novu panoramu Beograda uzdiže se na raskršću novog i starog Beograda, između reke Save, Ulice kneza Miloša i samog centra grada.

IPAN BPM

Q4 2019

IPAN BPM deo globalne mreže IPAN-a, međunarodnog partnerstva vrhunskih profesionalnih IP firmi, preselio je svoju beogradsku kancelariju u nove prostorije od 5.200 kvadratnih metara u centralnoj gradskoj zoni u Kalemegdan Business Center-u, uz punu profesionalnu podršku CBS International tima za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora.

Nutanix

Q4 2019

Kompanija Nutanix je globalni lider za novi hibridni cloud, koja postavlja najviše standarde u oblasti upravljanja data centrima, preselila je svoje kancelarije u novi poslovni kompleks GTC Green Heart. Idejno rešenje, 1.700m2, projekta enterijera potpisao je studio M Moser iz Londona, izvođački projekat kao i samo izvođenje povereno je Studiju M. Upravljanje celokupnim projektom, od formiranja i praćenja budžeta i dinamike, do koordinacije komunikacije svih učesnika u procesu, bilo je povereno CBS International timu za Upravljanje projektima.

International Property Awards London

Q4 2019

Na dvadesetoj manifestaciji, International Property Awards u Londonu, na kojoj se dodeljuju nagrade profesionalcima iz oblasti investiranja i građevinskih projekata širom sveta, Skyline Belgrade projektu investitora AFI Europe-Serbia, dodeljene su dve nagrade, za najbolje arhitektonsko rešenje visoke zgrade (Best Residential High-rise Architecture Serbia) i koncept višenamenskog projekta (Best Mixed-use Development Serbia).

CIJ Awards 2019

Q4 2019

Na ovogodišnjoj svečanoj dodeli regionalnih CIJ nagrada (“CIJ Awards Serbia & SEE 2019”), CBS International osvojio je tri prestižna priznanja kao najbolja konsultantska kuća za nekretnine u jugositočnoj evropi, najbolja konsultantska kuća za nekretnine u Srbiji i najbolji tim za upravljanje projektima.

OUTLOOK 2020

Q4 2019

Cushman&Wakefield je 3. Decembra publikovao svoj novi izveštaj o tržištu, OUTLOOK 2020, koji istražuje glavne teme na koje tržište nekretnina treba imati na umu sledeće godine. Izveštaj Outlook 2020 ima 11 poglavlja koja istražuju glavne izazove i mogućnosti sa kojima se suočava tržište komercijalnih nekretnina u celom regionu.

Balkans Property Forum

Q4 2019

Na međunarodnoj konferenciji o tržištu nekretnina Jugoistočne Evrope, „Balkans Property Forum“, održanoj 3. decembra u hotelu Hilton u Beogradu, koja okuplja vodeće investitore, ekonomiste, bankare, agente, advokate, savetnike i druge stručnjake iz industrije, iz regiona i šire, kako bi pružili podršku novim biznis idejama i strategijama, focus je na inovacijama, i ulozi tehnologije u nekretninama, kako bi se profesionalci u ovom poslu pripremili za buduće promene.

Koton /Ada Mall

Q4 2019

Koton, jedan od vodećih turskih modnih brendova, sa preko 500 lokacija u 30 zemalja danas, otvorio je novu prodavnicu u Beogradu, na prvom spratu tržnog centra Ada Mall, sa preko 1,300m2, uz pomoć CBS International Retail tima.

What’s next in 2020?

Q4 2019

Tržište nekretnina se menja brže nego ikada i zahteva neprestane inovacije, zaključak je sa konferencije „What’s next in real estate in 2020“, koju je za najistaknutije domaće i internacionalne investitore, kao i predstavnike bankarskog sektora, u hotelu Metropol organizovala konsultantska kuća za nekretnine CBS International, deo Cushman & Wakefield grupe.

Coffee Dream

Q4 2019

Najmodernija poslovna zgrada u srcu grada, Business Garden, dobila je novog zakupca u prizemlju, Coffee Dream, na ukupnoj površini od 140m2, uz konsultantsku podršku naših Office i Retail timova.

CFO Konferencija

Q4 2019

Prva samostalna CFO konferencija „Get Ready for Future Finance Challenges“, održana je 14. novembra, u hotelu Hyatt. Ugostila je preko 100 delegata, CFO-a ali i ostalih predstavnika visokog biznisa u Srbiji.

MAPIC 2019

Q4 2019

CBS International je tradicionalno učestvovao na MAPIC-u, najvećoj retail sajamskoj konferenciji održanom u Kanu od 13. do 15. novembra. Na Mapicu-u su predstavljeni inovativni sadržaji zabavnog, obrazovnog i kulturnog karaktera neophodni svim šoping centrima i maloprodajnim objektima kako bi svoje potrošače podstakli na veću potrošnju i obezbedili im bogatiji doživljaj.

Aroma/Central Garden

Q4 2019

Aroma marketi, jedan od najvećih lanaca maloprodajnih objekata, otvorili su još lokaciju u okviru Central Gardena, prvog kondominjuma u centru grada, sa oko 400 stanova, uz pomoć našeg CBS Retail tima

Zepterra prodajna kancelarija

Q4 2019

Otvorena je prodajna kancelarija stambenog kompleksa ZepTerra na Novom Beogradu. ZepTerra će se graditi u Bloku 65, između Bulevara heroja sa Košara sa jedne i Ulice Tadije Sondermajera, sa druge strane. U neposrednoj blizini nalazi se poslovni park Airport City Beograd, kao i stambeni kompleksi West 65 i Wellport. Ekskluzivna prodaja stanova poverena je CBS International timu za izdavanje i prodaju stambenog prostora.

Exporeal 2019

Q4 2019

Predstavnici CBS International i ove godine su učestovali na EXPO REAL-u, najvećem sajmu za sektor nekretnina, investicija i finansija u Evropi, koji se ove godine održao od 7. do 9. oktobra u Minhenu, okupio je investitore i vodeće kompanije iz oblasti real estate-a. Neki od najistaknutijih panela bili su forumi o Bregzitu, strategiji, rizicima i povratu investiranja i uticaju urbanizacije, e-trgovine i novih kretanja na tržištu.

Business Outsourcing Services

Q3 2019

Business Outsourcing Services, softverska kompanija koja pruža vrhunska rešenja kako bi pomogla preduzećima u digitalnoj transformaciji, preselila je svoje prostorije u Bruno Invest Office Building uz stručnu podršku tima za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora. Dizajn enterijera u skladu sa najnovijim standardima struke i upravljanje projektom bio je poveren CBS timu za Project Management.

Incanto Italy

Q3 2019

Luksuzni brend veša „Incanto Italy“ uskoro će otvoriti vrata svoje prve prodavnice u Beogradu i to na jednoj od najprestižnijih lokacija u prestonici – u ulici Kneza Mihaila. Dolasku popularne italijanske kuće na naše tržište posredovala je vodeća konsultantska kuća za nekretnine, CBS International, deo Cushman&Wakefield grupe, a svečano otvaranje planirano je za oktobar 2019. godine.

City Residence

Q3 2019

Beogradsku prestižnu opštinu Vračar uskoro će ulepšati novi stambeno-poslovni kompleks City Residence Vračar, investitora Construct Invest iz Beograda, koji je deo poslovnog Sistema Moj Kiosk Group. Smešten u blizini Hrama Svetog Save i svih drugih zanimljivih centralnih odrednica, pružiće budućim stanarima mnoge različite sadržaje koji će im biti na dohvat ruke, a istovremeno ovaj miran kutak biće sinonim za porodičan i siguran ambijent. Originalni dizajn i savremena arhitektura izgradnje će zadovoljiti sve potrebe, kako porodičnog tako i urbanog života i dati lokalitetu potpuno novu dimenziju i izgled. Na gradilištu je otvorena prodajna kancelarija, gde kupci mogu da se upoznaju sa celokupnom ponudom i svim drugim detaljima. Ekskluzivna prodaja stanova poverena je CBS International timu za izdavanje i prodaju stambenog prostora.

EUROMONEY 2019

Q3 2019

Kompanija CBS International proglašena je za najbolju konsultantsku kuću za nekretnine u Srbiji, u 2019 godini, prema izboru uglednog časopisa Euromoney, osvojivši prvo mesto u sve četiri kategorije: najbolja konsultantska kuća za nekretnine; najbolji ekspertski tim za procenu vrednosti nekretnina; najbolja konsultantska kuća na polju posredovanja u kupoprodaji i izdavanju nekretnina; najbolja konsultantska kuća u oblasti istraživanja tržišta nekretnina. Dodatno nas raduje činjenica, da je ovogodišnji pobednik na svetskom nivou u istim kategorijama, grupacija Cushman & Wakefield, čiji je CBS International partner u regionu, te su tako internacionalni saradnici objedinili lokalnu i globalnu dominaciju i na najbolji mogući način krunisali saradnju.

The Athlete`s Foot

Q3 2019

The Athlete`s Foot, vodeći brend u sportskoj obući, otvorio je prvu radnju u pešačkoj zoni Obrenovićeve ulice u Nišu, ukupne površine 189m2, uz pomoć CBS Retail tima.

Kiehl’s

Q2 2019

Kiehl’s, poznati američki kozmetički brend specijalizovan za kreiranje formula vrhunskog kvaliteta za negu lica, tela i kose, otvorio je svoju prvu prodavnicu u Beogradu u Ada Mall-u. CBS Retail tim pružio je svoju profesionalnu podršku u procesu zakupa njihove prve prodavnice, a CBS Project Management tim bio je zadužen za dizajn enterijera i upravljanje projektom.

Tezenis

Q2 2019

Tezenis, italijanski brend donjeg veša Calzedonia Grupe, otvorio je svoju prvu radnju u centralnoj pešačkoj zoni u Knez Mihailovoj ulici, površine 180 m2, uz podršku CBS International Retail tima.

Potvrda liderstva devetu godinu zaredom

Q2 2019

Prema najnovijim podacima Agencije za privredne registre, CBS International, deo Cushman & Wakefield grupe, i ove, kao i prethodnih 8 godina, ponovo je zauzela lidersku poziciju po ostvarenim prihodima na polju konsultantskih usluga za nekretnine.

SKS365

Q2 2019

CBS International tim za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora pružio je stručnu podršku pri pregovorima o proširenju kancelarijskog prostora za dodatnih 500m 2 , na prestižnoj korporativnoj adresi u Novom Beogradu, GTC Green Heart, za SKS365 jednu od vodećih globalnih kompanija za igre i porodičnu zabavu.

Business Garden

Q2 2019

Predstavljena najsavremenija poslovna zgrada u centru beograda.
Business Garden, najsavremenija poslovna zgrada A klase u samom centru Beograda, svečano je otvorila svoja vrata na događaju organizovanom za predstavnike medija, partnere i saradnike.

Dataplan

Q2 2019

Dataplan, belgijska IT kompanija, koja je nedavno otvorila kancelariju u Beogradu, preselila se u GTC Green Heart uz podršku CBS International tima za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora.

Servier

Q2 2019

Servier, vodeća francuska farmaceutska kompanija u privatnom vlasništvu, uselila se u GTC Green Heart poslovnu zgradu uz profesionalnu podršku CBS International tima za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora.

GE HEALTHCARE

Q2 2019

CBS International tim za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora pružio je stručnu podršku pri pregovorima za produženje ugovora u okviru Ušće poslovne zgrade, kompaniji GE Healthcare, jednoj od najvećih svetskih kompanija koja se bavi transformacionim medicinskim tehnologijama i uslugama.

Drive

Q2 2019

Drive, full service digitalna agencija, uselila je svoj ogranak Lokomotiva u nove prostorije u Knez Mihailovoj ulici, uz podršku CBS International tima za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora.

Nova poslovna oaza na Novom Beogradu – Green ESCAPE

Q2 2019

Green Escape, savremeni objekat sa raskošnim zelenim površinama biće izgrađen u novobeogradskom naselju Bežanijska kosa u Bloku 51. Impresivni kompleks, veličine 65.000 kvadratnih metara, razvijaće se kao nova gradska poslovna zona. Sva tri objekta u ovom kompleksu projektovana su kao moderni, tehnološki napredni i funkcionalni poslovni prostori, koji u okviru svojih kapaciteta mogu veoma fleksibilno da prihvate različiti programski sadržaj u okviru komercijalne delatnosti i da isprate sve specifične zahteve budućih klijenata. Ekskluzivni partner za izdavanje poslovnog prostora je CBS International, deo Cushman&Wakefield grupe.

OTVOREN ŠOPING CENTAR ADA MALL

Q2 2019

Otvaranjem Ada Mall-a, retail projekta kompanije GTC Srbija, Beograd je bogatiji za još jedan moderan tržni centar, koji se prostire na 34.000 metara kvadratnih, na pet nivoa komercijalnih sadržaja i tri podzemna nivoa garaža, u Radničkoj ulici, u neposrednoj blizini Ade Ciganlije. CBS International Retail tim posredovao u izdavanju više od 30 lokala.

SBB

Q2 2019

SBB, vodeći operator digitalne i analogne televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije, otvorio je vrata svog novog prodajnog mesta u Beogradu, na adresi Terazije 26 u saradnji sa CBS International Retail timom.

FILIPOVIĆ KONFERENCIJA U ZAGREBU

Q2 2019

CBS International timovi iz Srbije i Hrvatske podelili su svoja saznanja o trendovima na tržištu nekretnina na petnaestoj godišnjoj konferenciji o razvoju nekretnina u Zagrebu.

PRVI STANARI U KOMPLEKSU SKYLINE-U VEĆ KRAJEM 2019

Q2 2019

Radovi na kuli A odlično napreduju, prvi stanari u kompleksu Skyline očekuju se već krajem 2019. godine. Uzorni stan biće od sada dostupan svim potencijalnim kupcima koji su zainteresovani za više informacija o samom kompleksu, kvalitetu gradnje, uslovima kupovine, ali i brojnim drugim detaljima, poput opremljenosti, vrste materijala i svim dodatnim sadržajima. Ekskluzivna prodaja stanova poverena je CBS International timu za izdavanje i prodaju stambenog prostora.

BUSINESS GARDEN POŽELEO DOBRODOŠLICU PRVIM ZAKUPCIMA

Q2 2019

Business Garden, najmodernija poslovna zgrada A klase u samom centru Beograda, početkom maja dočekala je prve zakupce. Renomirane inostrane kompanije smestile su svoje kancelarije u high-tech poslovni prostor izraelskih investitora AFI Europe i Shikun & Binui Group, popunjavajući više od trećine kapaciteta zgrade. Business Garden nudi prijatan i komforan radni ambijent u skladu sa najvišim svetskim standardima, pa ne čudi što se već početkom jeseni očekuje popunjenost ovog poslovnog kompleksa od 100%.

Nordeus

Q2 2019

Јedna od najuspešnijih svetskih kompanija u oblasti gejminga, Nordeus, dobila je novi dom. Kompanija je preseljena u pametnu zgradu na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Bulevara Umetnosti, na Novom Beogradu, u okviru poslovnog kompleksa Green Heart, jednog od vodećih investitora u Srbiji, kompanije GTC, izgrađenu po meri IT stručnjaka koji svojim radom i projektima konstantno osvajaju svetsko tržište. Da najbolji idu uz najbolje, dokaz je i poverenje koje je kompanija Nordeus ukazala vodećoj konsultantskoj kući za nekretnine, CBS International, deo Cushman&Wakefield grupe, kada je reč o posredovanju i pronalasku novog radnog prostora, kao i procesu upravljanja projektom.

Athlete`s Foot

Q2 2019

The Athlete`s Foot, jedna od vodećih kompanija moderne sportske obuće i odeće, dana 15.5.2019.godine otvara svoju drugu radnju u Srbiji površine od 150m2, u Zmaj Jovinoj ulici, pešačkoj zoni Novog Sada.

Kompanija CBS International predstavila trendove na tržištu nekretnina IT sektoru – Kako unaprediti poslovanje i komunikaciju zaposlenih

Q2 2019

Na konferenciji održanoj u StartIt centru, CBS International, deo Cushman & Wakefield grupe, prezentovala je predstavnicima najvećih IT kompanija u Srbiji, trenutno raspoloživo stanje poslovnog prostora u Srbiji, kao trendove i težnje prilikom uređenja kancelarijskog prostora.

HOF Awards 2019

Q2 2019

Cushman & Wakefield tim za izdavanje i prodaju maloprodajnog prostora dobio je prestižnu HOF Awards 2019, kao najbolji tim u regionu Centralnoistočne i Jugoistočne Evrope.

Rhenus

Q1 2019

U prvom kvartalu 2019. godine, globalni logistički operater Rhenus se uselio u nove prostorije u NBGP Properties na Novom Beogradu uz stručnu podršku CBS International tima.

Termovent

Q1 2019

CBS International tim za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora pružio je stručnu podršku pri pregovorima za proširenje kancelarijskog prostora kompaniji Termovent, u okviru kompleksa GTC Green Heart.

Diwanee

Q1 2019

Diwanee Srbija, kompanija za digitalne medije, sa fokusom na Bliski Istok i GCC, preselila je svoju beogradsku kancelariju u nove prostorije u centralnoj gradskoj zoni u Ulici kneza Miloša, uz stručnu podršku CBS International tima za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora.

DCS Communications

Q1 2019

CBS International tim za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora pronašao novu lokaciju za DCS Communications, kompaniju za pružanje usluga call centra, u Danube Business Centru.

Eurobanka

Q1 2019

Zastupajući zakupodavca, CBS International, posredovao je pri izdavanju poslovnog prostora u Glavnoj ulici 31 u Zemunu, gde je otvorena nova redizajnirana poslovnica Eurobanke.

Delta Planet Banja Luka

Q1 2019

Otvoren je Delta Planet Banja Luka, ukupne bruto površine 62.500m 2 , u njemu se nalazi veliki broj
stranih i domaćih brendova, uključujući i prvu prodavnicu H&M u Bosni i Herzegovini.

Meli Melo

Q1 2019

Knez Mihailova bogatija za još jedan brend modnih aksesoara Meli Melo, uz pomoć CBS International retail tima.

Investiciona prilika

Q1 2019

CBS International ekskluzivni zastupnik prodaje jednog od najatraktivnijih portfolija poslovnih zgrada u Srbiji.

Otvorena nova radnja Opti Plaze

Q1 2019

Otvorena nova radnja Opti Plaze u Bulevaru Kralja Aleksandra, uz pomoć CBS International.

COworking in Poland

Q1 2019

Naš tim za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora učestvovao je na Coworking konferenciji u Varšavi u organizaciji Cushman & Wakefield Poljska u kancelarijskom prostoru WeWork u Brovari Varszavskie, Coworking u Poljskoj – Šta je sledeće? Konferencija je istražila porast fleksibilnog iznajmljivanja prostora kao odgovor na promenjive zahteve korisnika i porast značaja vrednosti kao što su zajednica, otvorenost, saradnja i pristupačnost.

ZEPTERRA – STAMBENI KOMPLEKS SAVREMENE ARHITEKTURE

Q1 2019

Naš glavni grad biće bogatiji za savremeni stambeno – poslovni kompleks ZepTerra. Izgradnja počinje na proleće 2019. godine, na Novom Beogradu, u neposrednoj blizini poznatog poslovnog kompleksa Airport City. Ovaj projekat prostiraće se na 100.000 kvadratnih metara u okviru kojih će se nalaziti stanovi različitih struktura od jednosobnih do petosobnih. U prvoj fazi u prodaji će biti 227 stambenih jedinica kao i adekvatan broj parking mesta.
Izgradnju ovog stambenog kompleksa realizovaće internacionalne grupacije – Zepter Group sa sedištem u Švajcarskoj i prisustvom u preko 60 zemalja, kao i Yihai Properties Group iz Hong Konga koji se na našem stambenom tržištu pojavljuju po prvi put.
Ekskluzivni zastupnik ZepTerra stambenog kompleksa je CBS International, deo Cushman&Wakefield grupe.

Kompanija CBS International prezentovala tržište nekretnina bankarskom sektoru.

Q1 2019

CBS International, u novu godinu je ušla prezentacijom najaktuelnijih trendova u svim segmentima tržišta nekretnina za predstavnike bankarskog sektora. Na konferenciji održanoj u hotelu Crowne Plaza, stručni konsultanti iz CBS International tima okupili su neke od najistaknutijih predstavnika banaka, gde su predstavili relevantne podatke sa tržišta nekretnina u protekloj godini, ali i izložili očekivanja za naredni period. Prethodna godina zabeležila je izuzetno pozitivna kretanja u svim segmentima, bilo da je reč o broju izgradjenih kvadrata, odnosu ponude i tražnje, volumena investicionih transakcija, broja izdatih kvadrata kancelarijskog prostora, dok je naša zemlja i sve interesantnija stranim investitorima.

Starbaks kafeterija

Q1 2019

Starbaks kafa uskoro u Srbiji! U Beogradu se otvara prva Starbaks kafeterija, uz profesionalnu podršku CBS International tima za izdavanje i prodaju maloprodajnog prostora.

CTP invest

Q4 2018

CTP invest d.o.o. najavio je početak gradnje objekata CTPark Beograd Zapad (cca 14.000m2) i CTPark Novi Sad (cca 23.000m2) na proleće 2019. godine, ukupna vrednost investicija iznosi EUR 75 mil.

Konferencija „Let’s talk about real estate“

Q4 2018

Konferencija „Let’s talk about real estate“ u organizaciji CBS Interanatonal, okupila je u hotelu Crowne Plaza najistaknutije domaće i internacionalne investitore sumirajući rezultate iz 2018. godine. Prethodnih dvanaest meseci doneli su pozitivne promene na tržištu nekretnina, a opšti zaključak je da Srbija postaje sve interesantnija lokacija za investiranje u svim segmentima.

Nordeus

Q4 2018

Nordeus, jedna od vodećih svetskih gejming kompanija sa sedištem u Beogradu, adaptirala je svoj prostor od 3.500m2, u cilju unapređenja uslova rada i uvođenja modernih trendova u organizaciji prostora uz stručnu podršku CBS International tima za upravljanje projektima.

Sirius Offices

Q4 2018

Počela druga faza izgradnje poslovnog kompleksa Sirius Offices na Novom Beogradu, investitora Erste Group Immorent. Investicija je vredna 25 mil EUR, i uvećaće Sirius kompleks za dodatnih 12.500 m2 i 200 parking mesta, otvaranje je planirano u drugom kvartalu 2020.

Dodela regionalnih CIJ nagrada

Q4 2018

Na ovogodišnjoj svečanoj dodeli regionalnih CIJ nagrada (“CIJ Awards Serbia & SEE 2018”), CBS International osvojila je dva prestižna priznanja kao najbolja konsultantska kuća za nekretnine u Srbiji i najbolji tim za prodaju stambenih projekata.

Roche

Q3 2018

CBS International tim za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora je pregovarao obnavljanje zakupa u ime klijenta Roche, jedne od vodećih farmaceutskih kompanija u Srbiji. Kompanija je odlučila da ostane u poslovnoj zgradi GTC Square sa zakupom 950m2 kancelarijskog prostora.  

Promenada tržni centar

Q3 2018

U Novom Sadu je otvoren najveći tržni centar u zemlji, investitora Nepi Rocaslte. Promenada tržni centar ima skoro 49.000 m2 prostora dizajniranih za uživanje i kupovinu, sa više od 160 brendova.

Springfield

Q3 2018

Springfield, jedan od vodećih brendova u modnoj industriji, prisutan u više od 70 zemalja sa preko 850 poslovnica, otvorio je novu radnju u Bulevaru Kralja Aleksandra, veličine 300 kvadratnih metara uz podršku našeg tima za maloprodajni prostor.

Business Garden podržao Samit 100

Q3 2018

Investitori projekta Business Garden, izraelske kompanije AFI Europe i Shikun & Binui Group, podržali su Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, koji je organizovala Srpska asocijacija menadžera i koji se posle sedam godina ponovo održao u Beogradu. Gospodin Gili Dekel, izjavio je da je njihov cilj da doprinesu stvaranju što bolje poslovne klime, a da projekat Business Garden će velikim svetskim i domaćim kompanijama pogotovo onim koje se bave informacionim tehnologijama, telekomunikacijama i sličnim oblastima, pružiti savremen poslovni ambijent i radno okruženje po najvišim svetskim standardima. Zastupnik, ove jedinstvene poslovne zgrade, je CBS International deo Cushman & Wakefield grupe.

Udruženje finansijskih direktora Srbije

Q3 2018

Kompanija CBS International je podržala mesečni sastanak Udruženja finansijskih direktora Srbije u hotelu Crowne Plaza.
Teme panela: Procene vrednosti nepokretnosti /okviri nacionalnih proceniteljskih standarda u finansijskom izveštavanju, Optimizacija troškova zakupa nepokretnosti, Fleksibilnost radnih mesta i njihov uticaj na nove trendove u dizajniranju radnog prostora.
Panelisti: Srđan Teofilović, Bojan Jevtić, Vera Lukić iz CBS International, i Aleksandar Đurđević Direktor u reviziji kompanije Deloitte.

WELLPORT

Q3 2018

Članovi udruženja finansijskih direktora Srbije (UFDS), posetili su prodajnu kancelariju i pokazni stan WellPort-a, prvog kondominijuma na Novom Beogradu, koji se nalazi u Ulici Tadija Sondermajera, odmah pored Airport City Beograd, poslovnog parka.

Opprotunity Banka

Q3 2018

Opportunity Banka, deo međunarodne mreže banaka i mikrofinansijskih organizacija ‘Opportunity International’, koja postoji u Srbiji od 2002.godine, otvorila je novu poslovnicu u saradnji sa našom kompanijom, na Novom Beogradu u ulici Jurija Gagarina veličine 125 kvadratnih metara.

Nortal

Q3 2018

Nortal, internacionalna kompanija specijalizovana za konsalting i razvoj softvera, preselila se u novi prostor od 1000 m2, u Bulevaru kralja Aleksandra 79, uz posredovanje CBS International tima za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora.

Huawei

Q3 2018

CBS International tim za upravljanje projektima je koordinirao procesom adaptacije novog sedišta kompanije Huawei, od 1.700 metara kvadratnih, u Airport City-ju Beograd, jedinom biznis parku u Beogradu. Adaptacija je izvršena u skladu sa sofisticiranim kriterijumima i poslovnim standardima kompanije. Takođe, CBS tim za upravljanje i održavanje nepokretnosti organizovao je preseljenje kompanije Huawei na novu lokaciju.

British Council

Q3 2018

British Council obnovio je zakup prostora na Terazijama uz stručnu podršku CBS International tima za prodaju i zakup kancelarijskog prostora.

RT-RK

Q3 2018

RT-RK, jedna od vodećih kompanija u regionu u oblasti informacionih tehnologija, izabrala je kancelarijski prostor u kompleksu Belgrade Office Park Beograd uz profesionalnu pomoć CBS International tima za prodaju i zakup kancelarijskog prostora.

Geodis

Q3 2018

Geodis, francuska kompanija koja se bavi transportom i logistikom uselila se u zgradu GTC FourtyOne. CBS International tim za upravljanje projektima dao je enterijersko rešenje i upravljao kompletnom adaptacijom novog prostora veličine 1.500 metara kvadratnih, prilagođavajući ga specifičnim potrebama kompanije.

Moj Aviv

Q3 2018

Počinje izgradnja kompleksa Moj Aviv u Beogradu, lociranog na Zvezdari, jednoj od najlepših beogradskih opština. Kompleks se nalazi u neposredoj blizini Aviv Parka Zvezdara, a blizina Bulevara kralja Aleksandra, Zvezdarske šume, Sportskog centra Olimp, škola, obdaništa i zdravstvenih ustanova, učiniće da Moj Aviv predstavlja sinonim za mir, sigurnost i udoban dom. Posle nekoliko ritejl parkova ovo je prvi stambeni kompleks koji izraelski investitor Aviv Arlon gradi u Srbiji.

Calzedonia

Q3 2018

Calzednia I Intimissimi uskoro u centru Beograda, u Knez Mihailovoj ulici

REBEC konferencija

Q2 2018

Na REBEC konferenciji stručnjaci su saglasni da je Beograd u fokusu inostranih investitora.
Jedanesti po redu REBEC izložba i konferencija posvećena investicijama, finansijama, procenama, javno privatnom partnerstvu i prometu nepokretnosti u SEE regiji održana je u hotelu Hilton od 18. do 20. juna. Značajan broj učesnika i posetioca imao je priliku da potvrdi pozitivan trend u poslovima prometa nepokretnosti na tržištu Srbije, a pre svega Beograda, kao i da se informiše o stanju tržišta Hrvatske, Slovenije, Mađarske i drugih okolnih zemalja. Uz jasnu konstataciju stručnjaka kao sto su James Kinnell, Adrian Limp, Ulrich Widmer i drugi, da je Beograd u fokusu stranih investitora na raznim panelima, moglo se čuti i mnogo korisnih informacija o svim segmentima poslova prometa nepokretnosti kao sto su maloprodaja, stanogradnja, kancelarijski prostor… Na konferenciji je ispred kompanije CBS International, deo Cushman&Wakefield grupe, u segmentu stanogradnje svoje izlaganje predstavila i direktorka prodaje i marketinga Mina Kalezić, regionalni direktor sektora kancelarijskog prostora Bojan Jevtić, direktor razvoja poslovanja Srđan Vujičić i regionalni direktor sektora procene vrednosti nekretnina Nenad Suzić, a štand kompanije na kome su predstavljeni ekskluzivni projekti CBS International, poput Business Garden, Skyline, Wellport i Voždove kapije bio je daleko najposećeniji u izložbenom delu konferencije.

Viselio

Q2 2018

VISELIO švajcarska firma koja pruža usluge obezbeđivanja viza on-line, preselila se u nove prostorije u Francuskoj 12, posredstvom CBS International tima za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora.

Bonifar

Q2 2018

CBS International tim za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora, pregovarao je uslove o zakupu za Bonifar farmaceutsku kuću, koja je izabrala GTC House na Novom Beogadu.

Joorney LLC

Q2 2018

Joorney LLC američka konsalting kompanija sa sedištem u Majamiju specijalizovana za pisanje biznis planova, preselila je svoju beogradsku kancelariju na novu lokaciju u centralnoj pešačkoj zoni u Bulevaru kralja Aleksandra uz stručnu podršku CBS International tima za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora.

WELLPORT

Q2 2018

U neposrednoj blizini poslovnog parka Airport City Beograd, u ulici Tadije Sondermajera, ovog leta počinje gradnja WELLPORT-a, prvog pravog kondomonijuma na Novom Beogradu, koji predstavlja novi projekat renomirane izraelske kompanije Shikun & Binui Group. Na gradilištu je otvorena prodajna kancelarija sa uzornim stanom, gde kupci mogu da se upoznaju sa celokupnom ponudom i svim drugim detaljima. Ekskluzivna prodaja stanova poverena je CBS International timu za izdavanje i prodaju stambenog prostora.

Anabella Beauty Spot

Q2 2018

CBS International je pronašao novu lokaciju i pregovarao uslove zakupa za kompaniju ORBICO, koja će otvoriti Anabella Beauty Spot maloprodajni objekat od 150 metara kvadratnih u Knez Mihajlovoj ulici.

CONTROL4

Q2 2018

CONTROL4, vodeći provajder personalizovanih automatizovanih i kontrolnih rešenja, odabrao je svoj poslovni prostor u najvećem poslovnom parku u Beogradu, Airport City Beograd, uz potpunu podršku CBS International tima za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora. Isti poslovni kompleks izabrala je i kompanija LOGIPSIN, koja se bavi razvojem softvera i IT konsaltingom.

MELI MELO PARIS

Q1 2018

CBS International pomogao je rumunskom brendu MELI MELO PARIS pri ulasku na srpsko tržište. Prva prodavnica je otvorena u tržnom centru Merkator u Beogradu. Meli Melo Paris otvorio je svoju novu prodavnicu u tržnom centru Stadion, u Beogradu, 6. februara 2018. godine. Nova prodavnica nalazi se u prizemlju tržnog centra i prostire se na 60 kvadratnih metara. Asortiman čini veliki izbor nakita, cipela, šalova, torbica, ukrasa za kosu i poklona po pristupačnim cenama.

DELFI KNJIŽARE

Q1 2018

Delfi knjižare, maloprodajni lanac srpski knjižara, otvorio je 1. marta 2018. godine novu radnju u Smederevu, u ulici Karađorđev dud broj 2e. Novi objekat se prostire na 150 kvadratnih metara i nudi širok izbor domaćih i međunarodnih publikacija, kao i DVD-a, igara i poklona koji se prodaju po pristupačnim cenama.

INTERSPORT

Q1 2018

Intersport, trgovac sportske opreme, odlučio je da proširi svoju mrežu otvaranjem radnji u maloprodajnim objektima NEPI Rockcastle Promenada Novi Sad i NEPI Rockcastle maloprodajni park u Šapcu.

FRESENIUS MEDICAL CARE

Q1 2018

Uz profesionalnu podršku CBS International tima za zakup i prodaju kancelarijskog prostora, FRESENIUS MEDICAL CARE izabrao je dobro pozicioniranu poslovnu zgradu u ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, površine 1.500 metara kvadratnih za svoje novo sedište.

Daikin

Q1 2018

DAIKIN, vodeći i inovator i uvoznik visokokvalitetnih klima uređaja za stambenu, komercijalnu i industrijsku primenu, otvorio je svoju prvu prodavnicu u kompleksu Central Garden, koja se prostire na 100 metara kvadratnih.

UBCONNECT

Q1 2018

CBS International tim za prodaju i zakup kancelarijskog prostora pregovarao je uslove o zakupu za UBCONNECT, koji je izabrao poslovnu zgradu Sirius.

DIS

Q1 2018

DIS, jedan od najvećih lanaca supermarketa u Srbiji, odlučio je da otvori novu prodavnicu koja se nalazi u ulici Neznanog junaka, površine 720 metara kvadratnih.

HEALTHCARE EUROPE

Q1 2018

HEALTHCARE EUROPE, MLILY, lider koji pretežno proizvodi jastuke, dušeke i sofe od memorijske pene, takođe proizvodi i CNC mašine za sečenje poliuretana, otvorio je prvu radnju u Beogradu, u ulici Jurija Gagarina u A bloku.

OPPOSITE FASHION

Q1 2018

CBS International tim za izdavanje i prodaju maloprodajnog prostora pomogao je kompaniji OPPOSITE FASHION, poznatom prodavcu cipela, pri odabiru lokacije u ulici Kralja Milana.

DEXY CO

Q1 2018

DEXY CO, poznati domaći prodavac dečijih igračaka, otvorio je novu prodavnicu u Trgovačkoj ulici, koja se prostire na 250 metara kvadratnih.

KOTON

Q1 2018

KOTON, turska kompanija za odeću, odlučila je da proširi svoju mrežu u Aviv Park u Pančevu, uz potpunu podršku CBS International tima za izdavanje i prodaju maloprodajnog prostora.

PIZZAGRAM

Q1 2018

PIZZAGRAM, novi prodavac brze hrane, otvorio je prvu radnju u Beogradu, u Francuskoj ulici.

ADMIRAL

Q1 2018

ADMIRAL, jedna od vodećih kompanija za igre i porodičnu zabavu, otvorila je novu radnju u Glavnoj ulici u Zemunu, koja se prostire na 190 kvadratnih metara.

ASTRA BET

Q1 2018

ASTRA BET, jedna od vodećih kompanija za igre i porodičnu zabavu, otvorila je novu radnju od 700 metara kvadratnih, u Mačvanskoj ulici.

Arhiva novosti

 • LILLY, jedan od najvećih lanaca drogerija na tržištu, otvorio je novi prodajni objekat u Srbiji u ulici Južni bulevar.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je o zakupu za Direktnu trgovinu – AROMA supermarkete, koji su proširili svoje poslovanje otvaranjem prodavnice od 800 kvadrata u Mileševskoj ulici.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je o zakupu za poznati lanac - KAFETERIJA, koji je otvorio novi objekat u ulici Pariske Komune.
 • WIENERBERGER, najveći svetski proizvođač cigli i prvi u proizvodnji crepova na evropskom tržištu, otvorio je svoju prvu prodavnicu u Beogradu, u ulici Jurija Gagarina.
 • MAX BET, vodeća kompanija za igru i porodičnu zabavu u centralnoj i istočnoj Evropi, otvorio je novu lokaciju u ulici Jurija Gagarina u Beogradu.
 • CBS International tim pregovarao je o zakupu za kompaniju ORBICO, koja je otvorila svoju novi objekat za MAC COSMETICS u uličnoj zoni Modena u Novom Sadu.
 • CBS International tim pregovarao je o zakupu za BELIT, srpsku IT kompaniju koja se preselila u poslovnu zgradu u strogom centru Beograda, na Trgu Nikole Pašića.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je o zakupu za GARINELLO, poznati modni brend, koji je odabrao pešačku zonu u Bulevaru kralja Aleksandra za lokaciju svoje nove prodavnice u Beogradu.
 • HALK BANK, najmlađa stana banka na tržištu otvorila je poslovnicu u Makedonskoj ulici, na opštini Stari grad, kao i u Gospodskoj ulici u Zemunu uz podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora.
 • DUKI DASO, novi brend na tržištu otvoriće svoju prvu prodavnicu u Požeškoj ulici na Banovom Brdu.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je o zakupu za INTERSPORT, koji je odlučio da proširi svoju prodajnu mrežu otvaranjem nove prodavnice u BIG CEE šoping centru u Novom Sadu.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je o zakupu za MTS, srpskog mobilnog operatora, koji je odlučio da proširi svoju mrežu otvaranjem nove prodavnice u uličnoj zoni u Požarevcu.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je o zakupu za lanac apoteka GOODWILL PHARM, koji je proširio svoju mrežu otvaranjem objekta u poslovnom kompleksu GTC FortyOne.
 • FUJITSU, Japanska multinacionalna IT kompanija, preselila je svoje sedište u Airport City Belgrade, jedini biznis park u Beogradu, uz punu podršku CBS International tima za prodaju i zakup kancelarijskog prostora.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je uslove zakupa za italijanske modne brendove CALZEDONIA i INTIMISSIMI, u ulici Kralja Aleksandra u Novom Sadu.
 • CORTEX je odlučio da proširi mrežu modnog brenda Women’Secret u Bosni i Herzegovini: u uličnoj zoni Modena u Banja Luci, uz punu podršku CBS Internationala koji je pregovarao o ovom zakupu.
 • DIGITEC GALAXUS, švajcarska online trgovina preselila je svoje kancelarije u centar grada, uz punu podršku CBS International tima za zakup i prodaju kancelarijskog prostora.
 • CBS International tim za prodaju i zakup kancelarijskog prostora pronašao je i pregovarao zakup prostora za kompaniju ELOPAK, koja se preselila u poslovnu zgradu GTC Square.
 • CBS International tim za prodaju i zakup kancelarijskog prostora pronašao je i pregovarao zakup prostora za kompaniju ROAMING ELECTRONICS, uvoznika i distributera potrošačke elektronike i mobilnih uređaja, koja se preselila u Becad poslovnu zgradu.
 • CBS International tim za prodaju i zakup kancelarijskog prostora pronašao je i pregovarao zakup prostora za kompaniju PIN COMPUTERS, koja se preselila u poslovnu zgradu Jubmes banke na Novom Beogradu.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je uslove zakupa za AFRODITE MODE COLLECTION, koja je odabrala trg Terazije, za svoju novu lokaciju u Beogradu.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je uslove zakupa za HOUSE OF SAMSONITE, novog generalnog distributera za Samsonite brand, koji je odabrao Čika Ljubinu ulicu u centru Beograda za lokaciju svoje prve prodavnice.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je uslove zakupa za INTERSPORT, koji je proširio svoju mrežu otvaranjem nove prodavnice u tržnom centru Aviv Park Pančevo.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je uslove zakupa za poslovnicu RAIFFEISEN BANK-e, u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu.
 • GIGATRON, poznati maloprodajni lanac potrošačke elektronike i kućnih aparata odabrao je poslovnu zgradu u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu, za svoje novo sedište, uz profesionalnu podršku CBS International tima za prodaju i zakup kancelarijskog prostora.
 • KG Fashion, lokalni prodavac Doca kožne i modne galanterije, otvorio je novu prodavnicu u Beogradu, u Bulevaru kralja Aleksandra, uz punu podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora.
 • PIRATE TECHNOLOGIES, online turistička kompanija, preselila je svoje poslovanje u Airport City Beograd poslovni park, uz profesionalnu podršku CBS International tima za prodaju i zakup kancelarijskog prostora.
 • SPORT DEPOT, domaća kompanija za uvoz i veleprodaju sportskih marki Jack Wolfskin, Keen, Lowa, Speedo, Everlast, odlučila je da otvori novu prodavnicu u Zemunu na Karađorđevom trgu, uz punu podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora.
 • SUMMA LABS, softverska kompanija koja se bavi dizajniranjem i razvojem inovativnih komunikacionih rešenja i platformi, odabrala je Airport City Beograd za svoje novo korporativno sedište, uz profesionalnu podršku CBS International tima za prodaju i zakup kancelarijskog prostora.
 • CBS International tim za prodaju i zakup kancelarijskog prostora je, nakon opsežne analize tržišta kancelarijskog prostora, pružio stručnu podršku u identifikaciji adekvatnog kancelarijskog prostora i realizaciji zakupa na prestižnoj korporativnoj adresi u Novom Beogradu za Bank of China. Osim pregovaranja o zakupu, CBS International tim za upravljanje projektima izvršio je kompletnu adaptaciju novog sedišta banke veličine 1.200 metara kvadratnih, u skladu sa sofisticiranim kriterijumima i poslovnim standardima ovog globalnog bankarskog lidera.
 • TREFOLINO, lokalni uvoznik i distributer dečijih igračaka, odlučio je da proširi svoju mrežu prodavnica u tržnom centru Aviv Park Pančevo, uz potpunu podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora.
 • Nakon sticanja većinskog vlasništva Čačanske banke, turski HALKBANK je otvorio svoje sedište u novoizgrađenoj poslovnoj zgradi GTC FortyOne uz profesionalnu podršku CBS International.
 • CBS International tim za izdavanje i prodaju industrijskih objekata i zemljišta pronašao je i pregovarao zakup skladišta i kancelarijskog prostora u industrijskoj zoni u Novoj Pazovi, za kompaniju CUMMINS, svetskog proizvođača dizel motora i tehnologije.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je uslove zakupa za MERCATOR-S, koji je odabrao centar Kraljeva za lokaciju svoje nove prodavnice.
 • CBS International tim za prodaju i zakup kancelarijskog prostora pronašao je i pregovarao zakup prostora za kompaniju SEVEN BRIDGES GENOMICS, koja je odabrala novu poslovnu zgradu u okviru Airport City Beograd biznis parka. Novo korporativno sedište kompanije SEVEN BRIDGES GENOMICS zauzimaće prostor od 6.000 kvadratnih metara.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je uslove zakupa za COCO SHOPPING, koji je odabrao Airport City Beograd za lokaciju svoje nove prodavnice.
 • DIP-TRADE, kompanija za uvoz i veleprodaju naočara za sunce, odeće, obuće, sportske odeće i galanterije, odlučila je da proširi svoju prodajnu mrežu otvaranjem nove brend radnje Fly London u Čika Ljubinoj ulici, uz profesionalnu podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora.
 • Poznati brend OFFICE SHOES nastavio je da širi svoju prodajnu mrežu u Srbiji odabirom retail parka Aviv Park Zrenjanin za lokaciju svoje nove prodavnice uz podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora.
 • Uz podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora, lokalni modni brend PS FASHION nastavio je da širi svoju prodajnu mrežu izborom tržnog centra Rajićeva za lokaciju svoje nove prodavnice,.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je o zakupu za T-GROUP, koja je odabrala Aviv Park Zrenjanin za mesto svoje nove prodavnice.
 • TELEKOM SRBIJA, nacionalna telekomunikaciona kompanija, odlučila je da proširi svoju mrežu prodajnih objekata na Aviv Park Zvezdara i Aviv Park Pančevo, uz punu profesionalnu podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora.

Former CBRE affiliate rebrands to Cushman & Wakefield CBS International with immediate effect

BELGRADE, 03 April, 2018 – Cushman & Wakefield, a leading global real estate services firm, has signed an exclusive arrangement with CBS International as its affiliate in Serbia and Montenegro.

CBS International has entered into a second decade of impeccable market performance as the leading real estate consultancy in Serbia for seven years now, advising property owners, investors and occupiers across all sectors on every aspect of their property strategies.

Dragan Radulovic, Managing Director of Cushman & Wakefield CBS International, said: “After a decade of successful operations in Serbia and Montenegro as the absolute market leader, we are pleased to have Cushman & Wakefield as our partner in further raising the quality benchmarks we deliver to our clients. Local expertise of the largest team in the market, joined with the international experience of a global leader, represents an excellent platform for regional expansion with implementation of best practice in new markets.”

Jonathan Hallett, Head of Central & Eastern Europe, Cushman & Wakefield, said: “Our affiliate relationship with CBS International, an undisputed market leader, further strengthens our presence across CEE. Together with similar affiliations we have announced over the past year in Romania, Bulgaria and Macedonia, we are demonstrating our commitment to delivering outstanding client service and pursuing further growth throughout the CEE region.”

Colin Wilson, Chief Executive Officer, EMEA, Cushman & Wakefield, said: “Our strong and long-lasting relationships with affiliates across EMEA extends delivery into markets where Cushman & Wakefield does not currently have a wholly-owned presence. This benefits both local and global clients who gain access to our global network and local knowledge respectively.”

Cushman & Wakefield is a top three global real estate services firm, with 45,000 employees in more than 70 countries and recorded revenue of more than $6 billion.

ENDS

About Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield is a leading global real estate services firm with 45,000 employees in more than 70 countries helping occupiers and investors optimize the value of their real estate. Cushman & Wakefield is among the largest commercial real estate services firms with revenue of $6 billion across core services of agency leasing, asset services, capital markets, facility services (C&W Services), global occupier services, investment & asset management (DTZ Investors), project & development services, tenant representation, and valuation & advisory. To learn more, visit www.cushmanwakefield.com or follow @CushWake on Twitter.

BEOGRAD, 03 April, 2018 – Cushman & Wakefield, globalno vodeća konsultantska kuća za nekretnine, potpisala je ugovor o partnerstvu sa domaćim tržišnim liderom kompanijom CBS International kao svojim ekskluzivnim zastupnikom za teritoriju Srbije i Crne Gore.

CBS International ulazi u drugu deceniju uspešnog poslovanja kao već sedam godina vodeća konsultantska kuća za nekretnine u Srbiji, pružajući zaokružen spektar usluga počev od posredovanja i zastupanja klijenata i investitora, sve do konsultantskih usluga, kao što su: procene vrednosti i investiciono savetovanje, upravljanje projektima, održavanje nepokretnosti, tržišna istraživanja i marketing.

Dragan Radulovic, Regionalni Direktor Cushman & Wakefield CBS International, je izjavio: “Nakon decenije uspešnog poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori kao apsolutni tržišni lider, izuzetno smo zadovoljni novim partnerstvom sa kompanijom Cushman & Wakefield kojim će se dalje unaprediti standardi kvaliteta usluga koje isporučujemo našim klijentima. Lokalna ekspertiza najbrojnijeg tima na tržištu, udružena sa internacionalnim iskustvom globalnog lidera, predstavlja izvanrednu platformu za regionalno širenje uz primenu najbolje prakse na novim tržištima.”

Jonathan Hallett, Direktor za Centralnoistočnu Evropu, je izjavio: “Naše partnerstvo sa kompanijom CBS International, kao potvrđenim tržišnim liderom, da facto učvršćuje našu poziciju u Centralnoistočnoj Evropi. Zajedno sa otvaranjem tržišta u Rumuniji, Bugarskoj i Makedoniji u proteklih godinu dana, pokazujemo izuzetnu posvećenost pružanju usluga uz dalji rast u regionu Centralnoistočne Evrope.”

Colin Wilson, Direktor za Evropu, Aziju i Afriku, Cushman & Wakefield, je izjavio: “Naša dugoročna i jaka partnerstva sa zemljama članicama naše grupacije širom zemalja Evrope, Azije i Afrike proširuju dostupnost naših usluga na tržištima na kojima Cushman & Wakefield nema direktno prisustvo. Na ovaj način i naši lokalni i globalni klijenti paralelno uživaju prednosti usluga globalne mreže i preimućstva lokalne ekspertize.”

KRAJ

O kompaniji CBS International

Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International je deo Cushman & Wakefield Grupacije, jedne od globalno najvećih konsultantskih kompanija za nekretnine, koja broji preko 45.000 zaposlenih u više od 70 zemalja širom sveta. Kao regionalni lider, CBS International je ušao u drugu deceniju rada na tržištu nekretnina u Srbiji sa besprekornim rezultatom, pokrivajući širok spektar integrisanih usluga: procenu vrednosti nekretnina i razvojni konsalting, izdavanje i prodaju kancelarijskih i maloprodajnih prostora, izdavanje i prodaja stambenog prostora, izdavanje i prodaja industrijskih objekata, prodaja zemljišta, istraživanje tržišta, upravljanje projektima, marketing, upravljanje i održavanje nepokretnosti. Za više informacija posetite: www.cw-cbs.rs / www.cushmanwakefield.com

Central Garden, Beograd

Podrška tokom procesa planiranja, dizajna i prodaje

Klijent

AFI Europe and Shikun&Binui Group


Opis

Central Garden je prvi kondominijum u centru Beograda, nalazi se između ulica Dalmatinske, Stanoja Glavaša, Kneza Danila i Starine Novaka i prostire se na 100.000 kvadratnih metara i sadrži 500 stanova, poslovnu zgradu od 16.000 kvadratnih metara, unutrašnji privatni park koji se prostire na 2.600 kvadratnih metara, brojne maloprodajne objekte u prizemlju, centralnu recepciju, obezbeđenje i profesionalno održavanje 24/7.


Veličina

100.000 m2


Obezbeđene usluge

Inicijalno savetovanje pri razvoju projekta, uključujući savetodavne usluge oko strukture stanova, miksa stambenih jedinica, veličine svake strukture/tip jedinica, kvaliteta završnih radova i pratećih sadržaja

Usluge istraživanja tržišta i procene vrednosti tokom čitavog procesa planiranja i prodaje

Definicija prodajne strategije planiranje procesa prodaje, definisanje cenovnika za svaku pojedinačnu jedinicu, pripremanje prodajne kancelarije, definisanje svih pratećih dokumenata

Usluge ekskluzivne prodaje tim od 6 članova posvećen projektu, koji radi u prodajnoj kancelariji na gradilištu

Potpuna marketinška kampanja uključuje dizajn i izradu svih marketinških materijala, definisanje i vođenje marketinške i PR kampanje, i sve druge aktivnosti vezane za projekat Central Garden.
Bliska saradnja sa pravnim timom na izradi rezervacija, predugovora i kupoprodajnih ugovora. Bliska saradnja sa bankama oko koordinacije kreditnih kupaca. Priprema redovnih mesečnih izveštaja o prodaji namenjenih investitorima sa analizom prodaje, procenama postignutih ciljeva i prihoda.


Napredak i rezultati

Početak izgradnje i prodaje počeo je u januaru 2015. godine. Prva faza, koja se sastoji od 89 stanova, završena je u septembru 2015. godine, 4 meseca pre isteka roka. Svi stanovi su prodati u roku od 6 meseci od početka izgradnje. Druga faza, od 89 stanova, takođe je rasprodata i završena u junu 2016. godine, 4 meseca pre isteka roka, kao i prva.

Treća faza od 129 stanova, završena je u novembru 2017. godine, takođe u potpunosti prodata. Četvrta faza, sa ukupno 67 jedinica započela je u maju 2017.godine. Sastoji se od 2 objekta, od kojih će prvi biti gotov u aprilu 2018. godine, svi stanovi su rasprodati, dok će finalna zgrada u kompleksu početi sa izgradnjom tokom 2018. godine. Na listi zainteresovanih za poslednju zgradu nalazi se 5 puta više potencijalnih kupaca od broja stanova.

Lear Corporation, Novi Sad Serbia

Brownfield i Greenfield projekti u Novom Sadu

Klijent

LEAR Corporation


Lokacija

Novi Sad, Srbija


Izazov

Brownfield i Greenfield projekti u Novom Sadu


Veliličina

Brownfield - Rekonstrukcija postojećeg objekta od 7.300 m2
Greenfield – izgradnja proizvodnog pogona od 30.000 m2


Zadatak

CBS International je bio angažovan da pronađe postojeći objekat za potrebe Brownfield investicije, kao i da pronađe građevinsko zemljište za izgradnju Greenfield investicije. Takođe, CBS International je bio pružio usluge upravljanja projektom na rekonstrukciji Brownfield objekta i izgradnji Greenfield objekta.


Vreme izgradnje

Brownfield: 3 meseca/ Greenfield: 9 meseci


Usluge posredovanja

Analiza tržišta u cilju pronalaženja potencijalnih lokacija/ investitora/ izvođača. Prikupljanje ponuda, organizacija poseta i analiza svake ponude prema definisanim kriterijumima. Detaljno poređenje komercijalnih i tehničkih uslova ponuda. Upoznavanje potencijalnih investitora i pregovaranje u ime klijenta. Pronalaženje lokacije i investitora/izvođača radova koji su u mogućnosti da izvedu projekat prema zahtevima LEAR-a. Finalno pregovaranje o komercijalnim i tehničkim uslovima ugovora i potpisivanje ugovora.


Usluge upravljanja projektom

Nadgledanje svih faza izgradnje proizvodnih pogona od planiranja i projektovanja, preko pripreme i izvođenja radova, do finalne realizacije i završetka projekta. Pomoć pri definisanju detaljnog projektnog zadatka kako bi se u potpunosti ispunili zahtevi klijenta. Koordinacija u procesu izbora projektanta/izvođača radova. Praćenje tokom izrade glavnih projekata prema zahtevima klijenta. Praćenje ugovora sa izvođačem radova. Praćenje preliminarne dinamike radova i progresa radova. Kontrola i praćenje izmena na projektu, iniciranje i nadzor svih procesa. Izveštavanje o progresu radova na nedeljnom nivou. Praćenje budžeta. Obezbeđivanje kontrole kvaliteta i blagovremenog završetka projekta. Koordinacija i implementacija svih poboljšanja na projektu na zahtev klijenta. Primopredaja objekta sa listom uočenih nedostataka/primedbi i završetak projekta. Zatvaranje budžeta/praćenje plaćanja. Obezbeđivanje i praćenje finalnih testiranja, treninga i puštanja sistema u rad. Obezbeđivanje garancija, Projekata izvedenog stanja i Uputstava za rad u korišćenje. Puštanje u rad i praćenje rada u periodu nakon puštanja u rad.

Telenor HQ, Belgrade

Promena lokacije sedišta kompanije ili obnova postojećeg ugovora

Klijent

Telenor


Lokacija

Beograd HQ


Izazov

Promena lokacije sedišta kompanije vs. obnova postojećeg ugovora


Tražena veličina

13.500 m2


Zadatak

CBS International angažovan je da pomogne kompaniji Telenor kako bi procenio tržišne potencijale i odabrao adekvatnu opciju za sedište kompanije.


Usluge posredovanja

CBS International je izvršio detaljnu analizu trenutnih i budućih potreba klijenta, izradio analizu detaljne tehničke specifikacije na zahtev klijenta, uključujući definisanje potreba za prostornim rasporedom i enterijerskim rešenjem, zajedno sa definisanjem tehničkih zahteva i neophodnih instalacija. Izrada RFP u skladu sa zahtevima, pregovaranje o ključnim komercijalnim/pravnim elementima budućeg ugovora o zakupu, vođenje celog RFP procesa, Izveštavanje Telenor-a o najkonkurentnijim komercijalnim uslovima postignutim tokom pregovora sa predstavnicima investitora ponuda na užoj listi. Održavanje tehničkih sastanaka kako bi se osiguralo ispunjavanje svih tehničkih zahteva, izbor najbolje komercijalne ponude, vođenje finalnih pravnih pregovora, zatvaranje ugovora.


Hyprop Investments & Homestead Group

Savetovanje pri kupovini, Delta City Beograd I Podgorica

Klijent

Hyprop Investments & Homestead Group


Izazov

Komercijalni Due diligence u procesu kupovine


Projekti

Delta City Beograd 30.000 m2 GLA, Delta City Podgorica 23.000 m2 GLA


Zadatak

CBS International angažovan je da pomogne kompaniji Hyprop Investments da izvrši detaljnu analizu tržnih centara Delta City u Beogradu i Podgorici, kako bi dobili stvarnu sliku stanja, sa posebnim naglaskom na komercijalne performanse tržnih centara.


Usluge savetovanja

Izvršavanje Due Diligence usluga na projektima u Beogradu i Podgorici, u cilju davanja ključnih informacija potrebnih klijentu za akviziciju.

 • Analiza informacija o zakupu/zakupcu

 • Revizija operativnih troškova

 • Procena vrednosti nepokretnosti

 • Priprema finalnog Due Diligence izveštaja