Konferencija „Let’s talk about real estate“

Q4 2018

Konferencija „Let’s talk about real estate“ u organizaciji CBS Interanatonal, okupila je juče u hotelu Crowne Plaza najistaknutije domaće i internacionalne investitore sumirajući rezultate iz 2018. godine.

Nordeus

Q4 2018

Nordeus, jedna od vodećih svetskih gejming kompanija sa sedištem u Beogradu, adaptirala je svoj prostor od 3.500m2, u cilju unapređenja uslova rada i uvođenja modernih trendova u organizaciji prostora uz stručnu podršku CBS International tima za upravljanje projektima.

Dodela regionalnih CIJ nagrada

Q3 2018

Na ovogodišnjoj svečanoj dodeli regionalnih CIJ nagrada (“CIJ Awards Serbia & SEE 2018”), CBS International osvojila je dva prestižna priznanja kao najbolja konsultantska kuća za nekretnine u Srbiji i najbolji tim za prodaju stambenih projekata.

Roche

Q3 2018

CBS International tim za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora je pregovarao obnavljanje zakupa u ime klijenta Roche, jedne od vodećih farmaceutskih kompanija u Srbiji. Kompanija je odlučila da ostane u poslovnoj zgradi GTC Square sa zakupom 950m2 kancelarijskog prostora.  

Springfield

Q3 2018

Springfield, jedan od vodećih brendova u modnoj industriji, prisutan u više od 70 zemalja sa preko 850 poslovnica, otvorio je novu radnju u Bulevaru Kralja Aleksandra, veličine 300 kvadratnih metara uz podršku našeg tima za maloprodajni prostor.

Business Garden podržao Samit 100

Q3 2018

Investitori projekta Business Garden, izraelske kompanije AFI Europe i Shikun & Binui Group, podržali su Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, koji je organizovala Srpska asocijacija menadžera i koji se posle sedam godina ponovo održao u Beogradu. Gospodin Gili Dekel, izjavio je da je njihov cilj da doprinesu stvaranju što bolje poslovne klime, a da projekat Business Garden će velikim svetskim i domaćim kompanijama pogotovo onim koje se bave informacionim tehnologijama, telekomunikacijama i sličnim oblastima, pružiti savremen poslovni ambijent i radno okruženje po najvišim svetskim standardima. Zastupnik, ove jedinstvene poslovne zgrade, je CBS International deo Cushman & Wakefield grupe.

Udruženje finansijskih direktora Srbije

Q3 2018

Kompanija CBS International je podržala mesečni sastanak Udruženja finansijskih direktora Srbije u hotelu Crowne Plaza.
Teme panela: Procene vrednosti nepokretnosti /okviri nacionalnih proceniteljskih standarda u finansijskom izveštavanju, Optimizacija troškova zakupa nepokretnosti, Fleksibilnost radnih mesta i njihov uticaj na nove trendove u dizajniranju radnog prostora.
Panelisti: Srđan Teofilović, Bojan Jevtić, Vera Lukić iz CBS International, i Aleksandar Đurđević Direktor u reviziji kompanije Deloitte.

WELLPORT

Q3 2018

Članovi udruženja finansijskih direktora Srbije (UFDS), posetili su prodajnu kancelariju i pokazni stan WellPort-a, prvog kondominijuma na Novom Beogradu, koji se nalazi u Ulici Tadija Sondermajera, odmah pored Airport City Beograd, poslovnog parka.

Opprotunity Banka

Q3 2018

Opportunity Banka, deo međunarodne mreže banaka i mikrofinansijskih organizacija ‘Opportunity International’, koja postoji u Srbiji od 2002.godine, otvorila je novu poslovnicu u saradnji sa našom kompanijom, na Novom Beogradu u ulici Jurija Gagarina veličine 125 kvadratnih metara.

Nortal

Q3 2018

Nortal, internacionalna kompanija specijalizovana za konsalting i razvoj softvera, preselila se u novi prostor od 1000 m2, u Bulevaru kralja Aleksandra 79, uz posredovanje CBS International tima za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora.

Huawei

Q3 2018

CBS International tim za upravljanje projektima je koordinirao procesom adaptacije novog sedišta kompanije Huawei, od 1.700 metara kvadratnih, u Airport City-ju Beograd, jedinom biznis parku u Beogradu. Adaptacija je izvršena u skladu sa sofisticiranim kriterijumima i poslovnim standardima kompanije. Takođe, CBS tim za upravljanje i održavanje nepokretnosti organizovao je preseljenje kompanije Huawei na novu lokaciju.

British Council

Q3 2018

British Council obnovio je zakup prostora na Terazijama uz stručnu podršku CBS International tima za prodaju i zakup kancelarijskog prostora.

RT-RK

Q3 2018

RT-RK, jedna od vodećih kompanija u regionu u oblasti informacionih tehnologija, izabrala je kancelarijski prostor u kompleksu Belgrade Office Park Beograd uz profesionalnu pomoć CBS International tima za prodaju i zakup kancelarijskog prostora.

Geodis

Q3 2018

Geodis, francuska kompanija koja se bavi transportom i logistikom uselila se u zgradu GTC FourtyOne. CBS International tim za upravljanje projektima dao je enterijersko rešenje i upravljao kompletnom adaptacijom novog prostora veličine 1.500 metara kvadratnih, prilagođavajući ga specifičnim potrebama kompanije.

Moj Aviv

Q3 2018

Počinje izgradnja kompleksa Moj Aviv u Beogradu, lociranog na Zvezdari, jednoj od najlepših beogradskih opština. Kompleks se nalazi u neposredoj blizini Aviv Parka Zvezdara, a blizina Bulevara kralja Aleksandra, Zvezdarske šume, Sportskog centra Olimp, škola, obdaništa i zdravstvenih ustanova, učiniće da Moj Aviv predstavlja sinonim za mir, sigurnost i udoban dom. Posle nekoliko ritejl parkova ovo je prvi stambeni kompleks koji izraelski investitor Aviv Arlon gradi u Srbiji.

Calzedonia

Q3 2018

Calzednia I Intimissimi uskoro u centru Beograda, u Knez Mihailovoj ulici

REBEC konferencija

Q2 2018

Na REBEC konferenciji stručnjaci su saglasni da je Beograd u fokusu inostranih investitora.
Jedanesti po redu REBEC izložba i konferencija posvećena investicijama, finansijama, procenama, javno privatnom partnerstvu i prometu nepokretnosti u SEE regiji održana je u hotelu Hilton od 18. do 20. juna. Značajan broj učesnika i posetioca imao je priliku da potvrdi pozitivan trend u poslovima prometa nepokretnosti na tržištu Srbije, a pre svega Beograda, kao i da se informiše o stanju tržišta Hrvatske, Slovenije, Mađarske i drugih okolnih zemalja. Uz jasnu konstataciju stručnjaka kao sto su James Kinnell, Adrian Limp, Ulrich Widmer i drugi, da je Beograd u fokusu stranih investitora na raznim panelima, moglo se čuti i mnogo korisnih informacija o svim segmentima poslova prometa nepokretnosti kao sto su maloprodaja, stanogradnja, kancelarijski prostor… Na konferenciji je ispred kompanije CBS International, deo Cushman&Wakefield grupe, u segmentu stanogradnje svoje izlaganje predstavila i direktorka prodaje i marketinga Mina Kalezić, regionalni direktor sektora kancelarijskog prostora Bojan Jevtić, direktor razvoja poslovanja Srđan Vujičić i regionalni direktor sektora procene vrednosti nekretnina Nenad Suzić, a štand kompanije na kome su predstavljeni ekskluzivni projekti CBS International, poput Business Garden, Skyline, Wellport i Voždove kapije bio je daleko najposećeniji u izložbenom delu konferencije.

Viselio

Q2 2018

VISELIO švajcarska firma koja pruža usluge obezbeđivanja viza on-line, preselila se u nove prostorije u Francuskoj 12, posredstvom CBS International tima za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora.

Bonifar

Q2 2018

CBS International tim za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora, pregovarao je uslove o zakupu za Bonifar farmaceutsku kuću, koja je izabrala GTC House na Novom Beogadu.

Joorney LLC

Q2 2018

Joorney LLC američka konsalting kompanija sa sedištem u Majamiju specijalizovana za pisanje biznis planova, preselila je svoju beogradsku kancelariju na novu lokaciju u centralnoj pešačkoj zoni u Bulevaru kralja Aleksandra uz stručnu podršku CBS International tima za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora.

WELLPORT

Q2 2018

U neposrednoj blizini poslovnog parka Airport City Beograd, u ulici Tadije Sondermajera, ovog leta počinje gradnja WELLPORT-a, prvog pravog kondomonijuma na Novom Beogradu, koji predstavlja novi projekat renomirane izraelske kompanije Shikun & Binui Group. Na gradilištu je otvorena prodajna kancelarija sa uzornim stanom, gde kupci mogu da se upoznaju sa celokupnom ponudom i svim drugim detaljima. Ekskluzivna prodaja stanova poverena je CBS International timu za izdavanje i prodaju stambenog prostora.

Anabella Beauty Spot

Q2 2018

CBS International je pronašao novu lokaciju i pregovarao uslove zakupa za kompaniju ORBICO, koja će otvoriti Anabella Beauty Spot maloprodajni objekat od 150 metara kvadratnih u Knez Mihajlovoj ulici.

CONTROL4

Q2 2018

CONTROL4, vodeći provajder personalizovanih automatizovanih i kontrolnih rešenja, odabrao je svoj poslovni prostor u najvećem poslovnom parku u Beogradu, Airport City Beograd, uz potpunu podršku CBS International tima za izdavanje i prodaju kancelarijskog prostora. Isti poslovni kompleks izabrala je i kompanija LOGIPSIN, koja se bavi razvojem softvera i IT konsaltingom.

MELI MELO PARIS

Q1 2018

CBS International pomogao je rumunskom brendu MELI MELO PARIS pri ulasku na srpsko tržište. Prva prodavnica je otvorena u tržnom centru Merkator u Beogradu. Meli Melo Paris otvorio je svoju novu prodavnicu u tržnom centru Stadion, u Beogradu, 6. februara 2018. godine. Nova prodavnica nalazi se u prizemlju tržnog centra i prostire se na 60 kvadratnih metara. Asortiman čini veliki izbor nakita, cipela, šalova, torbica, ukrasa za kosu i poklona po pristupačnim cenama.

DELFI KNJIŽARE

Q1 2018

Delfi knjižare, maloprodajni lanac srpski knjižara, otvorio je 1. marta 2018. godine novu radnju u Smederevu, u ulici Karađorđev dud broj 2e. Novi objekat se prostire na 150 kvadratnih metara i nudi širok izbor domaćih i međunarodnih publikacija, kao i DVD-a, igara i poklona koji se prodaju po pristupačnim cenama.

INTERSPORT

Q1 2018

Intersport, trgovac sportske opreme, odlučio je da proširi svoju mrežu otvaranjem radnji u maloprodajnim objektima NEPI Rockcastle Promenada Novi Sad i NEPI Rockcastle maloprodajni park u Šapcu.

FRESENIUS MEDICAL CARE

Q1 2018

Uz profesionalnu podršku CBS International tima za zakup i prodaju kancelarijskog prostora, FRESENIUS MEDICAL CARE izabrao je dobro pozicioniranu poslovnu zgradu u ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, površine 1.500 metara kvadratnih za svoje novo sedište.

Daikin

Q1 2018

DAIKIN, vodeći i inovator i uvoznik visokokvalitetnih klima uređaja za stambenu, komercijalnu i industrijsku primenu, otvorio je svoju prvu prodavnicu u kompleksu Central Garden, koja se prostire na 100 metara kvadratnih.

UBCONNECT

Q1 2018

CBS International tim za prodaju i zakup kancelarijskog prostora pregovarao je uslove o zakupu za UBCONNECT, koji je izabrao poslovnu zgradu Sirius.

DIS

Q1 2018

DIS, jedan od najvećih lanaca supermarketa u Srbiji, odlučio je da otvori novu prodavnicu koja se nalazi u ulici Neznanog junaka, površine 720 metara kvadratnih.

HEALTHCARE EUROPE

Q1 2018

HEALTHCARE EUROPE, MLILY, lider koji pretežno proizvodi jastuke, dušeke i sofe od memorijske pene, takođe proizvodi i CNC mašine za sečenje poliuretana, otvorio je prvu radnju u Beogradu, u ulici Jurija Gagarina u A bloku.

OPPOSITE FASHION

Q1 2018

CBS International tim za izdavanje i prodaju maloprodajnog prostora pomogao je kompaniji OPPOSITE FASHION, poznatom prodavcu cipela, pri odabiru lokacije u ulici Kralja Milana.

DEXY CO

Q1 2018

DEXY CO, poznati domaći prodavac dečijih igračaka, otvorio je novu prodavnicu u Trgovačkoj ulici, koja se prostire na 250 metara kvadratnih.

KOTON

Q1 2018

KOTON, turska kompanija za odeću, odlučila je da proširi svoju mrežu u Aviv Park u Pančevu, uz potpunu podršku CBS International tima za izdavanje i prodaju maloprodajnog prostora.

PIZZAGRAM

Q1 2018

PIZZAGRAM, novi prodavac brze hrane, otvorio je prvu radnju u Beogradu, u Francuskoj ulici.

ADMIRAL

Q1 2018

ADMIRAL, jedna od vodećih kompanija za igre i porodičnu zabavu, otvorila je novu radnju u Glavnoj ulici u Zemunu, koja se prostire na 190 kvadratnih metara.

ASTRA BET

Q1 2018

ASTRA BET, jedna od vodećih kompanija za igre i porodičnu zabavu, otvorila je novu radnju od 700 metara kvadratnih, u Mačvanskoj ulici.

Arhiva novosti

 • LILLY, jedan od najvećih lanaca drogerija na tržištu, otvorio je novi prodajni objekat u Srbiji u ulici Južni bulevar.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je o zakupu za Direktnu trgovinu – AROMA supermarkete, koji su proširili svoje poslovanje otvaranjem prodavnice od 800 kvadrata u Mileševskoj ulici.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je o zakupu za poznati lanac - KAFETERIJA, koji je otvorio novi objekat u ulici Pariske Komune.
 • WIENERBERGER, najveći svetski proizvođač cigli i prvi u proizvodnji crepova na evropskom tržištu, otvorio je svoju prvu prodavnicu u Beogradu, u ulici Jurija Gagarina.
 • MAX BET, vodeća kompanija za igru i porodičnu zabavu u centralnoj i istočnoj Evropi, otvorio je novu lokaciju u ulici Jurija Gagarina u Beogradu.
 • CBS International tim pregovarao je o zakupu za kompaniju ORBICO, koja je otvorila svoju novi objekat za MAC COSMETICS u uličnoj zoni Modena u Novom Sadu.
 • CBS International tim pregovarao je o zakupu za BELIT, srpsku IT kompaniju koja se preselila u poslovnu zgradu u strogom centru Beograda, na Trgu Nikole Pašića.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je o zakupu za GARINELLO, poznati modni brend, koji je odabrao pešačku zonu u Bulevaru kralja Aleksandra za lokaciju svoje nove prodavnice u Beogradu.
 • HALK BANK, najmlađa stana banka na tržištu otvorila je poslovnicu u Makedonskoj ulici, na opštini Stari grad, kao i u Gospodskoj ulici u Zemunu uz podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora.
 • DUKI DASO, novi brend na tržištu otvoriće svoju prvu prodavnicu u Požeškoj ulici na Banovom Brdu.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je o zakupu za INTERSPORT, koji je odlučio da proširi svoju prodajnu mrežu otvaranjem nove prodavnice u BIG CEE šoping centru u Novom Sadu.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je o zakupu za MTS, srpskog mobilnog operatora, koji je odlučio da proširi svoju mrežu otvaranjem nove prodavnice u uličnoj zoni u Požarevcu.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je o zakupu za lanac apoteka GOODWILL PHARM, koji je proširio svoju mrežu otvaranjem objekta u poslovnom kompleksu GTC FortyOne.
 • FUJITSU, Japanska multinacionalna IT kompanija, preselila je svoje sedište u Airport City Belgrade, jedini biznis park u Beogradu, uz punu podršku CBS International tima za prodaju i zakup kancelarijskog prostora.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je uslove zakupa za italijanske modne brendove CALZEDONIA i INTIMISSIMI, u ulici Kralja Aleksandra u Novom Sadu.
 • CORTEX je odlučio da proširi mrežu modnog brenda Women’Secret u Bosni i Herzegovini: u uličnoj zoni Modena u Banja Luci, uz punu podršku CBS Internationala koji je pregovarao o ovom zakupu.
 • DIGITEC GALAXUS, švajcarska online trgovina preselila je svoje kancelarije u centar grada, uz punu podršku CBS International tima za zakup i prodaju kancelarijskog prostora.
 • CBS International tim za prodaju i zakup kancelarijskog prostora pronašao je i pregovarao zakup prostora za kompaniju ELOPAK, koja se preselila u poslovnu zgradu GTC Square.
 • CBS International tim za prodaju i zakup kancelarijskog prostora pronašao je i pregovarao zakup prostora za kompaniju ROAMING ELECTRONICS, uvoznika i distributera potrošačke elektronike i mobilnih uređaja, koja se preselila u Becad poslovnu zgradu.
 • CBS International tim za prodaju i zakup kancelarijskog prostora pronašao je i pregovarao zakup prostora za kompaniju PIN COMPUTERS, koja se preselila u poslovnu zgradu Jubmes banke na Novom Beogradu.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je uslove zakupa za AFRODITE MODE COLLECTION, koja je odabrala trg Terazije, za svoju novu lokaciju u Beogradu.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je uslove zakupa za HOUSE OF SAMSONITE, novog generalnog distributera za Samsonite brand, koji je odabrao Čika Ljubinu ulicu u centru Beograda za lokaciju svoje prve prodavnice.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je uslove zakupa za INTERSPORT, koji je proširio svoju mrežu otvaranjem nove prodavnice u tržnom centru Aviv Park Pančevo.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je uslove zakupa za poslovnicu RAIFFEISEN BANK-e, u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu.
 • GIGATRON, poznati maloprodajni lanac potrošačke elektronike i kućnih aparata odabrao je poslovnu zgradu u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu, za svoje novo sedište, uz profesionalnu podršku CBS International tima za prodaju i zakup kancelarijskog prostora.
 • KG Fashion, lokalni prodavac Doca kožne i modne galanterije, otvorio je novu prodavnicu u Beogradu, u Bulevaru kralja Aleksandra, uz punu podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora.
 • PIRATE TECHNOLOGIES, online turistička kompanija, preselila je svoje poslovanje u Airport City Beograd poslovni park, uz profesionalnu podršku CBS International tima za prodaju i zakup kancelarijskog prostora.
 • SPORT DEPOT, domaća kompanija za uvoz i veleprodaju sportskih marki Jack Wolfskin, Keen, Lowa, Speedo, Everlast, odlučila je da otvori novu prodavnicu u Zemunu na Karađorđevom trgu, uz punu podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora.
 • SUMMA LABS, softverska kompanija koja se bavi dizajniranjem i razvojem inovativnih komunikacionih rešenja i platformi, odabrala je Airport City Beograd za svoje novo korporativno sedište, uz profesionalnu podršku CBS International tima za prodaju i zakup kancelarijskog prostora.
 • CBS International tim za prodaju i zakup kancelarijskog prostora je, nakon opsežne analize tržišta kancelarijskog prostora, pružio stručnu podršku u identifikaciji adekvatnog kancelarijskog prostora i realizaciji zakupa na prestižnoj korporativnoj adresi u Novom Beogradu za Bank of China. Osim pregovaranja o zakupu, CBS International tim za upravljanje projektima izvršio je kompletnu adaptaciju novog sedišta banke veličine 1.200 metara kvadratnih, u skladu sa sofisticiranim kriterijumima i poslovnim standardima ovog globalnog bankarskog lidera.
 • TREFOLINO, lokalni uvoznik i distributer dečijih igračaka, odlučio je da proširi svoju mrežu prodavnica u tržnom centru Aviv Park Pančevo, uz potpunu podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora.
 • Nakon sticanja većinskog vlasništva Čačanske banke, turski HALKBANK je otvorio svoje sedište u novoizgrađenoj poslovnoj zgradi GTC FortyOne uz profesionalnu podršku CBS International.
 • CBS International tim za izdavanje i prodaju industrijskih objekata i zemljišta pronašao je i pregovarao zakup skladišta i kancelarijskog prostora u industrijskoj zoni u Novoj Pazovi, za kompaniju CUMMINS, svetskog proizvođača dizel motora i tehnologije.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je uslove zakupa za MERCATOR-S, koji je odabrao centar Kraljeva za lokaciju svoje nove prodavnice.
 • CBS International tim za prodaju i zakup kancelarijskog prostora pronašao je i pregovarao zakup prostora za kompaniju SEVEN BRIDGES GENOMICS, koja je odabrala novu poslovnu zgradu u okviru Airport City Beograd biznis parka. Novo korporativno sedište kompanije SEVEN BRIDGES GENOMICS zauzimaće prostor od 6.000 kvadratnih metara.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je uslove zakupa za COCO SHOPPING, koji je odabrao Airport City Beograd za lokaciju svoje nove prodavnice.
 • DIP-TRADE, kompanija za uvoz i veleprodaju naočara za sunce, odeće, obuće, sportske odeće i galanterije, odlučila je da proširi svoju prodajnu mrežu otvaranjem nove brend radnje Fly London u Čika Ljubinoj ulici, uz profesionalnu podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora.
 • Poznati brend OFFICE SHOES nastavio je da širi svoju prodajnu mrežu u Srbiji odabirom retail parka Aviv Park Zrenjanin za lokaciju svoje nove prodavnice uz podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora.
 • Uz podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora, lokalni modni brend PS FASHION nastavio je da širi svoju prodajnu mrežu izborom tržnog centra Rajićeva za lokaciju svoje nove prodavnice,.
 • CBS International tim za prodaju i zakup maloprodajnog prostora pregovarao je o zakupu za T-GROUP, koja je odabrala Aviv Park Zrenjanin za mesto svoje nove prodavnice.
 • TELEKOM SRBIJA, nacionalna telekomunikaciona kompanija, odlučila je da proširi svoju mrežu prodajnih objekata na Aviv Park Zvezdara i Aviv Park Pančevo, uz punu profesionalnu podršku CBS International tima za prodaju i zakup maloprodajnog prostora.

Former CBRE affiliate rebrands to Cushman & Wakefield CBS International with immediate effect

BELGRADE, 03 April, 2018 – Cushman & Wakefield, a leading global real estate services firm, has signed an exclusive arrangement with CBS International as its affiliate in Serbia and Montenegro.

CBS International has entered into a second decade of impeccable market performance as the leading real estate consultancy in Serbia for seven years now, advising property owners, investors and occupiers across all sectors on every aspect of their property strategies.

Dragan Radulovic, Managing Director of Cushman & Wakefield CBS International, said: “After a decade of successful operations in Serbia and Montenegro as the absolute market leader, we are pleased to have Cushman & Wakefield as our partner in further raising the quality benchmarks we deliver to our clients. Local expertise of the largest team in the market, joined with the international experience of a global leader, represents an excellent platform for regional expansion with implementation of best practice in new markets.”

Jonathan Hallett, Head of Central & Eastern Europe, Cushman & Wakefield, said: “Our affiliate relationship with CBS International, an undisputed market leader, further strengthens our presence across CEE. Together with similar affiliations we have announced over the past year in Romania, Bulgaria and Macedonia, we are demonstrating our commitment to delivering outstanding client service and pursuing further growth throughout the CEE region.”

Colin Wilson, Chief Executive Officer, EMEA, Cushman & Wakefield, said: “Our strong and long-lasting relationships with affiliates across EMEA extends delivery into markets where Cushman & Wakefield does not currently have a wholly-owned presence. This benefits both local and global clients who gain access to our global network and local knowledge respectively.”

Cushman & Wakefield is a top three global real estate services firm, with 45,000 employees in more than 70 countries and recorded revenue of more than $6 billion.

ENDS

About Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield is a leading global real estate services firm with 45,000 employees in more than 70 countries helping occupiers and investors optimize the value of their real estate. Cushman & Wakefield is among the largest commercial real estate services firms with revenue of $6 billion across core services of agency leasing, asset services, capital markets, facility services (C&W Services), global occupier services, investment & asset management (DTZ Investors), project & development services, tenant representation, and valuation & advisory. To learn more, visit www.cushmanwakefield.com or follow @CushWake on Twitter.

BEOGRAD, 03 April, 2018 – Cushman & Wakefield, globalno vodeća konsultantska kuća za nekretnine, potpisala je ugovor o partnerstvu sa domaćim tržišnim liderom kompanijom CBS International kao svojim ekskluzivnim zastupnikom za teritoriju Srbije i Crne Gore.

CBS International ulazi u drugu deceniju uspešnog poslovanja kao već sedam godina vodeća konsultantska kuća za nekretnine u Srbiji, pružajući zaokružen spektar usluga počev od posredovanja i zastupanja klijenata i investitora, sve do konsultantskih usluga, kao što su: procene vrednosti i investiciono savetovanje, upravljanje projektima, održavanje nepokretnosti, tržišna istraživanja i marketing.

Dragan Radulovic, Regionalni Direktor Cushman & Wakefield CBS International, je izjavio: “Nakon decenije uspešnog poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori kao apsolutni tržišni lider, izuzetno smo zadovoljni novim partnerstvom sa kompanijom Cushman & Wakefield kojim će se dalje unaprediti standardi kvaliteta usluga koje isporučujemo našim klijentima. Lokalna ekspertiza najbrojnijeg tima na tržištu, udružena sa internacionalnim iskustvom globalnog lidera, predstavlja izvanrednu platformu za regionalno širenje uz primenu najbolje prakse na novim tržištima.”

Jonathan Hallett, Direktor za Centralnoistočnu Evropu, je izjavio: “Naše partnerstvo sa kompanijom CBS International, kao potvrđenim tržišnim liderom, da facto učvršćuje našu poziciju u Centralnoistočnoj Evropi. Zajedno sa otvaranjem tržišta u Rumuniji, Bugarskoj i Makedoniji u proteklih godinu dana, pokazujemo izuzetnu posvećenost pružanju usluga uz dalji rast u regionu Centralnoistočne Evrope.”

Colin Wilson, Direktor za Evropu, Aziju i Afriku, Cushman & Wakefield, je izjavio: “Naša dugoročna i jaka partnerstva sa zemljama članicama naše grupacije širom zemalja Evrope, Azije i Afrike proširuju dostupnost naših usluga na tržištima na kojima Cushman & Wakefield nema direktno prisustvo. Na ovaj način i naši lokalni i globalni klijenti paralelno uživaju prednosti usluga globalne mreže i preimućstva lokalne ekspertize.”

KRAJ

O kompaniji CBS International

Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International je deo Cushman & Wakefield Grupacije, jedne od globalno najvećih konsultantskih kompanija za nekretnine, koja broji preko 45.000 zaposlenih u više od 70 zemalja širom sveta. Kao regionalni lider, CBS International je ušao u drugu deceniju rada na tržištu nekretnina u Srbiji sa besprekornim rezultatom, pokrivajući širok spektar integrisanih usluga: procenu vrednosti nekretnina i razvojni konsalting, izdavanje i prodaju kancelarijskih i maloprodajnih prostora, izdavanje i prodaja stambenog prostora, izdavanje i prodaja industrijskih objekata, prodaja zemljišta, istraživanje tržišta, upravljanje projektima, marketing, upravljanje i održavanje nepokretnosti. Za više informacija posetite: www.cw-cbs.rs / www.cushmanwakefield.com

Central Garden, Beograd

Podrška tokom procesa planiranja, dizajna i prodaje

Klijent

AFI Europe and Shikun&Binui Group


Opis

Central Garden je prvi kondominijum u centru Beograda, nalazi se između ulica Dalmatinske, Stanoja Glavaša, Kneza Danila i Starine Novaka i prostire se na 100.000 kvadratnih metara i sadrži 500 stanova, poslovnu zgradu od 16.000 kvadratnih metara, unutrašnji privatni park koji se prostire na 2.600 kvadratnih metara, brojne maloprodajne objekte u prizemlju, centralnu recepciju, obezbeđenje i profesionalno održavanje 24/7.


Veličina

100.000 m2


Obezbeđene usluge

Inicijalno savetovanje pri razvoju projekta, uključujući savetodavne usluge oko strukture stanova, miksa stambenih jedinica, veličine svake strukture/tip jedinica, kvaliteta završnih radova i pratećih sadržaja

Usluge istraživanja tržišta i procene vrednosti tokom čitavog procesa planiranja i prodaje

Definicija prodajne strategije planiranje procesa prodaje, definisanje cenovnika za svaku pojedinačnu jedinicu, pripremanje prodajne kancelarije, definisanje svih pratećih dokumenata

Usluge ekskluzivne prodaje tim od 6 članova posvećen projektu, koji radi u prodajnoj kancelariji na gradilištu

Potpuna marketinška kampanja uključuje dizajn i izradu svih marketinških materijala, definisanje i vođenje marketinške i PR kampanje, i sve druge aktivnosti vezane za projekat Central Garden.
Bliska saradnja sa pravnim timom na izradi rezervacija, predugovora i kupoprodajnih ugovora. Bliska saradnja sa bankama oko koordinacije kreditnih kupaca. Priprema redovnih mesečnih izveštaja o prodaji namenjenih investitorima sa analizom prodaje, procenama postignutih ciljeva i prihoda.


Napredak i rezultati

Početak izgradnje i prodaje počeo je u januaru 2015. godine. Prva faza, koja se sastoji od 89 stanova, završena je u septembru 2015. godine, 4 meseca pre isteka roka. Svi stanovi su prodati u roku od 6 meseci od početka izgradnje. Druga faza, od 89 stanova, takođe je rasprodata i završena u junu 2016. godine, 4 meseca pre isteka roka, kao i prva.

Treća faza od 129 stanova, završena je u novembru 2017. godine, takođe u potpunosti prodata. Četvrta faza, sa ukupno 67 jedinica započela je u maju 2017.godine. Sastoji se od 2 objekta, od kojih će prvi biti gotov u aprilu 2018. godine, svi stanovi su rasprodati, dok će finalna zgrada u kompleksu početi sa izgradnjom tokom 2018. godine. Na listi zainteresovanih za poslednju zgradu nalazi se 5 puta više potencijalnih kupaca od broja stanova.

Lear Corporation, Novi Sad Serbia

Brownfield i Greenfield projekti u Novom Sadu

Klijent

LEAR Corporation


Lokacija

Novi Sad, Srbija


Izazov

Brownfield i Greenfield projekti u Novom Sadu


Veliličina

Brownfield - Rekonstrukcija postojećeg objekta od 7.300 m2
Greenfield – izgradnja proizvodnog pogona od 30.000 m2


Zadatak

CBS International je bio angažovan da pronađe postojeći objekat za potrebe Brownfield investicije, kao i da pronađe građevinsko zemljište za izgradnju Greenfield investicije. Takođe, CBS International je bio pružio usluge upravljanja projektom na rekonstrukciji Brownfield objekta i izgradnji Greenfield objekta.


Vreme izgradnje

Brownfield: 3 meseca/ Greenfield: 9 meseci


Usluge posredovanja

Analiza tržišta u cilju pronalaženja potencijalnih lokacija/ investitora/ izvođača. Prikupljanje ponuda, organizacija poseta i analiza svake ponude prema definisanim kriterijumima. Detaljno poređenje komercijalnih i tehničkih uslova ponuda. Upoznavanje potencijalnih investitora i pregovaranje u ime klijenta. Pronalaženje lokacije i investitora/izvođača radova koji su u mogućnosti da izvedu projekat prema zahtevima LEAR-a. Finalno pregovaranje o komercijalnim i tehničkim uslovima ugovora i potpisivanje ugovora.


Usluge upravljanja projektom

Nadgledanje svih faza izgradnje proizvodnih pogona od planiranja i projektovanja, preko pripreme i izvođenja radova, do finalne realizacije i završetka projekta. Pomoć pri definisanju detaljnog projektnog zadatka kako bi se u potpunosti ispunili zahtevi klijenta. Koordinacija u procesu izbora projektanta/izvođača radova. Praćenje tokom izrade glavnih projekata prema zahtevima klijenta. Praćenje ugovora sa izvođačem radova. Praćenje preliminarne dinamike radova i progresa radova. Kontrola i praćenje izmena na projektu, iniciranje i nadzor svih procesa. Izveštavanje o progresu radova na nedeljnom nivou. Praćenje budžeta. Obezbeđivanje kontrole kvaliteta i blagovremenog završetka projekta. Koordinacija i implementacija svih poboljšanja na projektu na zahtev klijenta. Primopredaja objekta sa listom uočenih nedostataka/primedbi i završetak projekta. Zatvaranje budžeta/praćenje plaćanja. Obezbeđivanje i praćenje finalnih testiranja, treninga i puštanja sistema u rad. Obezbeđivanje garancija, Projekata izvedenog stanja i Uputstava za rad u korišćenje. Puštanje u rad i praćenje rada u periodu nakon puštanja u rad.

Telenor HQ, Belgrade

Promena lokacije sedišta kompanije ili obnova postojećeg ugovora

Klijent

Telenor


Lokacija

Beograd HQ


Izazov

Promena lokacije sedišta kompanije vs. obnova postojećeg ugovora


Tražena veličina

13.500 m2


Zadatak

CBS International angažovan je da pomogne kompaniji Telenor kako bi procenio tržišne potencijale i odabrao adekvatnu opciju za sedište kompanije.


Usluge posredovanja

CBS International je izvršio detaljnu analizu trenutnih i budućih potreba klijenta, izradio analizu detaljne tehničke specifikacije na zahtev klijenta, uključujući definisanje potreba za prostornim rasporedom i enterijerskim rešenjem, zajedno sa definisanjem tehničkih zahteva i neophodnih instalacija. Izrada RFP u skladu sa zahtevima, pregovaranje o ključnim komercijalnim/pravnim elementima budućeg ugovora o zakupu, vođenje celog RFP procesa, Izveštavanje Telenor-a o najkonkurentnijim komercijalnim uslovima postignutim tokom pregovora sa predstavnicima investitora ponuda na užoj listi. Održavanje tehničkih sastanaka kako bi se osiguralo ispunjavanje svih tehničkih zahteva, izbor najbolje komercijalne ponude, vođenje finalnih pravnih pregovora, zatvaranje ugovora.


Hyprop Investments & Homestead Group

Savetovanje pri kupovini, Delta City Beograd I Podgorica

Klijent

Hyprop Investments & Homestead Group


Izazov

Komercijalni Due diligence u procesu kupovine


Projekti

Delta City Beograd 30.000 m2 GLA, Delta City Podgorica 23.000 m2 GLA


Zadatak

CBS International angažovan je da pomogne kompaniji Hyprop Investments da izvrši detaljnu analizu tržnih centara Delta City u Beogradu i Podgorici, kako bi dobili stvarnu sliku stanja, sa posebnim naglaskom na komercijalne performanse tržnih centara.


Usluge savetovanja

Izvršavanje Due Diligence usluga na projektima u Beogradu i Podgorici, u cilju davanja ključnih informacija potrebnih klijentu za akviziciju.

 • Analiza informacija o zakupu/zakupcu

 • Revizija operativnih troškova

 • Procena vrednosti nepokretnosti

 • Priprema finalnog Due Diligence izveštaja